Godišnja izložba Art Directors Cluba

Odmah na početku: Ovo je izložba koja se ne propušta! 

Razloga je mnogo. Prvo, galerija ''Superspace'' se nalazi na pozitivno otkačenom, potpuno arty mestu - u Beton hali na Savskom pristaništu. Zatim, taj space je potpuno super za izložbe posvećene grafičkom dizajnu, advertajzingu, arhitekturi, fotografiji i drugim oblastima vizuelne komunikacije. I konačno, ovde se ne radi o bilo kakvim radovima, već o najboljima među najboljima po izboru Svetskog Art Directors Cluba-a (ADC). 

Za 84. godišnju izložbu ADC, od 10260 prijavljenih radova, žiri sačinjen od renomiranih profesionalaca iz pomenutih oblasti, odabrao  je najbolje iz 44 zemlje koji dokazuju vrednost i uticaj vizuelnih komunikacija danas. 

Upijajući fenomenalna vizuelna rešenja za BIC markere (''Old Lady''), "Adidas", VW, špansku telefonsku kompaniju "Telefónica" (dobre komunikacije prikazane kroz kombinaciju likova Senegalca i Nemca, Škotlanđanina i Japanca), editorijale za ''The New York Times'' (Benicio del Toro u editorijalu ''Great Performers'' oduzima dah!), odnosno kampanju za ''Air America Radio'' koja vam s G.W.Bush-om u pozadini poručuje ''because he doesn't read'', shvatite koliki je značaj balansa između zahteva tržišta i društvene i moralne odgovornosti, tj. klijenta i društva u celini. Samo najboljima to polazi za rukom, a oni su u ''Superspace''-u do 12. avgusta! 

Katarina Milovanović

Pogledajte još