Godišnja izložba Art Directors Cluba

Odmah na početku: Ovo je izložba koja se ne propušta! 

Razloga je mnogo. Prvo, galerija ”Superspace” se nalazi na pozitivno otkačenom, potpuno arty mestu – u Beton hali na Savskom pristaništu. Zatim, taj space je potpuno super za izložbe posvećene grafičkom dizajnu, advertajzingu, arhitekturi, fotografiji i drugim oblastima vizuelne komunikacije. I konačno, ovde se ne radi o bilo kakvim radovima, već o najboljima među najboljima po izboru Svetskog Art Directors Cluba-a (ADC). 

Za 84. godišnju izložbu ADC, od 10260 prijavljenih radova, žiri sačinjen od renomiranih profesionalaca iz pomenutih oblasti, odabrao  je najbolje iz 44 zemlje koji dokazuju vrednost i uticaj vizuelnih komunikacija danas. 

Upijajući fenomenalna vizuelna rešenja za BIC markere (”Old Lady”), “Adidas”, VW, špansku telefonsku kompaniju “Telefónica” (dobre komunikacije prikazane kroz kombinaciju likova Senegalca i Nemca, Škotlanđanina i Japanca), editorijale za ”The New York Times” (Benicio del Toro u editorijalu ”Great Performers” oduzima dah!), odnosno kampanju za ”Air America Radio” koja vam s G.W.Bush-om u pozadini poručuje ”because he doesn’t read”, shvatite koliki je značaj balansa između zahteva tržišta i društvene i moralne odgovornosti, tj. klijenta i društva u celini. Samo najboljima to polazi za rukom, a oni su u ”Superspace”-u do 12. avgusta! 

Katarina Milovanović

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.