Zorana Mihajlović: Nije bilo razgovora da Vučić zameni Dačića, ali bih volela da jeste

"Lično, ja želim da Vučić bude premijer, ne samo zato što je predsednik SNS, već i zbog njegovog rada i ugleda. Siguran sam da bi još više mogao da postigne sa pozicije predsednika (Vlade)", rekla je ministarka energetike i potpredsednica Srpske napredne stranke u intervjuu za Danas.

Mihajlović je izrazila nadu da će doći do suštinske rekonstrukcije Vlade Srbije ali je dodala da će to, pre svega, zavisiti od koalicionih partnera za koje je rekla da treba da budu "bar upola realni i kritični" koliko je SNS bio prema radu svojih ministara.

"Videćemo da li kod Socijalističke partije Srbije i Ujedinjenih regiona Srbije (URS) postoji volja za suštinskom rekonstrukcijom Vlade"
, rekla je Zorana Mihajlović i navela da će se SNS na osnovu odluka tih partija procenjivati koliko ozbiljno rade na rekonstrukciji Vlade.

Ona je, takođe, dodala da ne deli mišljenje lidera URS-a Mlađana Dinkića da su svi ministri iz te stranke dobro radili svoj posao u Vladi.

Na pitanje hoće li u rekonstrukciji biti izmena i oko toga što se njene nadležnosti i nadležnosti ministra Bačevića prepliću, kaže:

"Ne samo da treba da je jedno ministarstvo energetike i rudarstva, već je ozbiljan problem preplitanje nadležnosti u sektoru životne sredine, jer je delom i u jednom i u drugom ministarstvu. Apsurdno je da je upravljanje, na primer, nacionalnim parkovima kod ministra Bačevića, a održavanje kod mene".

Na pitanje da li je direktor EPS Aleksandar Obradović, koji je kadar SNS, prednjačio u zapošljavanju nestručnih ljudi, ministarka je odgovorila:

"Ni Aleksandar Vučić ni ja kao ministar nemamo „svoje ljude“. Upravo zbog toga, da bih izbegla komentare, sklonila sam se od kadriranja. Stranka ima Kadrovsku komisiju, koja brine o bazi kadrova, a većina ministara misli da treba da se bavi kadrovima jer im to daje osećaj moći. Ja tako ne mislim".

Izovr: Danas, B92

Pogledajte još