Zbog odštete nastavniku, škola ide na doboš

Tim činom je održavanje nastave u sledećoj školskoj godini dovedeno u pitanje, zbog čega su zabrinuti roditelji pokušali sami nešto da preduzmu, budući da se škola nije oglašavala nakon presude. Oni su razgovarali su sa članom Gradskog veća zaduženim za obrazovanje Radomirom Dabetićem, ljudima iz Gradske uprave za obrazovanje, ali nije vredelo, prenosi sajt "021.rs".

"Pojedinci su nas posavetovali da celo selo mora da se pobuni, da se blokira put ili da na bilo koji sličan način skrenemo pažnju šire javnosti na problem, da dođe do Ministarstva prosvete, jer samo oni mogu ovo da spreče"
, kaže jedna razočarana majka.

Kako je ranije rekao direktor OŠ "Aleksa Šantić" iz Stepanovićeva, Đorđe Ivanović, prosvetari nisu dobili putne troškove punih 30 meseci, a Grad im je "zavrnuo slavinu" i za užinu i za sredstva za higijenu.

"Jedan od nastavnika koji je tužio školu dobio je presudu, te na ime odštete treba da mu se plati oko 800.000 dinara. Svojevoljno sam tražio da se blokira račun škole, mada je odmah s njega i skinuto oko 500.000 dinara. Ali kad sam ubrzo tražio opoziv vlastite odluke, nisu mi je uvažili, pa je račun u blokadi već više od dve godine. Niko nema sluha za naš problem, a novi čelnici se peru od problema, tvrdeći da mi nismo njihova nadležnost", kazao je Ivanović.

Kako je objasnio načelnik Uprave za obrazovanje Branko Novaković, Grad nije u mogućnosti da pomogne školi, niti ima tu nadležnost.

"Novac je već raspoređen za škole, a za ovu školu grad niti ima para, niti može zakonski da ih da . U slučaju škole iz Stepanovićeva, nadležna je Pokrajina,odnosno Republika", naveo je on.

Izvor: 021.rs

Pogledajte još