Tijana Ognjanović izgubila bitku sa bolešću

Sahrana će biti u nedelju u 11 sati, na Lešću.

Tijani se nedavno stanje pogoršalo i brzo je operisana. Operacija je trajala 10 sati, dobila je veštačku pumpu za srce i činilo se da će sve biti u redu.

Međutim, nekoliko sati nakon toga stanje se odjednom pogoršalo. Otkazali su joj svi organi i umrla je od izliva krvi u mozak.

Kako je saopštila porodica Karađorđević, koja je bila uključena u akciju skupljanja pomoći i pronalaženja lekara, Tijanino zdravstveno stanje je bilo veoma delikatno. Njoj je pre šest godina otkriven veoma redak oblik restriktivne kardiomiopatije i od tada je lečena na Institutu za majku i dete „Dr Vukan Čupić“ u Beogradu. Na leto 2012. kod Tijane je došlo do naglog pogoršanja stanja i u decembru su joj otkazali bubrezi.

Roditelji su u međuvremenu pokrenuli akciju prikupljanja novčanih sredstava za transplantaciju srca u Beču, kao jedinu moguću opciju da se Tijani spase život. Tijana je primljena u AKH bolnicu u Beču ali su lekari, s obzirom na otkazivanje bubrega i lošu kliničku sliku odbili da je prime i stave na listu čekanja za novo srce.

Roditelji su pokušali da pronađu rešenje i kontaktirali su nekoliko svetski renomiranih klinika koje rade transplantacije srca kod dece. Konačno su prihvaćeni od strane Teksaške Dečje Bolnice (Texas Children Hospital) gde im je rečeno da će cena procedure i boravka u bolnici iznositi do milion dolara. Roditelji su u želji da urade sve što je moguće za svoje dete nastavili akciju prikupljanja sredstava za transplantaciju srca.

Nije dobila priliku da nastavi svoj mladi život

"U ime porodice Ognjanović, sa velikom tugom obaveštavamo javnost da je osmogodišnja Tijana Ognjanović izgubila bitku za život. Tijana je bila pod medicinskim tretmanom očekujući odgovarajućeg donora kako bi dobila šansu da nastavi svoj mladi život. Nije uspela da dobije novo srce, samim tim i priliku da nastavi svoj mladi život", saopštili su Karađorđevići.

Izvor: BLIC

Pogledajte još