Jeremić: Vraćam se u oktobru, biću nezavisni poslanik

"U oktobru ću se vratiti u Beograd kako bih u skupštini predstavljao građane Srbije koji su me za to izabrali“, rekao je Jeremić u intervjuu ruskoj agenciji RIA Novosti i dodao da za sada ne namerava da se približava bilo kojoj partiji.

"Ja sam nezavisan član parlamenta i za sada sam zadovoljan svojom nezavisnošću", kazao je on.

Govoreći o specijalnoj istrazi o slučajevima trgovine organima na Kosovu, Jeremić je rekao da nije postignut nikakav napredak.

"Nikakvih novosti u istrazi o trgovini organima nema“, rekao je Jeremić.

On je dodao da redovno razgovara sa predstavnicima različitih zemalja, a da nije dobio nikakvo objašnjenje o razlozima zastoja.

"Nadam se da će neko od nas doživeti da vidi rezultate te istrage“, rekao je predsednik GS UN.

Ruska agencija podseća da je 2008. godine objavljena knjiga nekadašnje glavne tužiteljke Haškog tribunala Karle del Ponte „Lov: ja i ratni zločinci“, u kojoj je pisala o otmici blizu 300 Srba sa Kosova 1999. i njihovom prebacivanju u Albaniju radi vađenja i naknadne prodaje ljudskih organa.

Posle toga, švajcarski parlamentarac Dik Marti je počeo da priprema izveštaj o trgovini organima na Kosovu za Parlamentarnu skupštinu Saveta Evrope, objavljen 2010. godine, gde je prvi put naveo umešanost aktuelnog kosovskog rukovodstva u organizovanu kriminalnu grupu koja se bavila trgovinom ljudima.

Marti je ukazao i da je za sve činjenice koje je naveo međunarodna zajednica znala tokom poslednjih deset godina, podseća RIA Novosti.

(Izvor: Tanjug)

Pogledajte još