Policija rasvetljava rat među mafijaškim klanovima

Povod za ubistvo Nikole Bojovića mogla bi da bude rodbinska veza uhapšenog Delibašića sa Branislavom - Branom Šaranovićem, koga je prema policijskim sumnjama, ubio klan Luke Bojovića.

''Šaranović je bio Delibašićev ujak i moguće je da je osvetio njegovu smrt tako što je ubio Lukinog brata'' kaže za “Blic” izvor iz MUP-a Srbije, navodeći da Delibašića koji je uhapšen u Budvi tamošnja policija sada ispituje i zbog te sumnje.

Sukob klana Bojović i porodice Šaranović počeo je u leto 2009, kada je misteriozno u Crnoj Gori nestao Slobodan Radonjić, sin Šaranovićevog kuma Danila. Pretpostavlja se da je mlađi Radonjić ubijen, mada njegovo telo nikada nije pronađeno.

Posle Slobodanovog nestanka, njegov otac Danilo i kum Brano Šaranović krenuli su u potragu za ubicama. Prvi trag im je bio Luka Đurović, Baranin sa kojim je Slobodan Radonjić poslednji put viđen živ. Đurović je bio blizak prijatelj Luke Bojovića, zbog čega je sumnja za ubistvo Slobodana i pala na njegov klan.

Potraga za ubicama, međutim, koštala je života i Šaranovića i Danila Radonjića.
U vreme ubistva Šaranovića i Radonjića Miloš Delibašić bio je u zatvoru zbog serije razbojništva, među kojima je i pljačka “Izrael dajmond centra” u Beogradu.

Iz zatvora je izašao krajem 2011, kada mu je izrečena prvostepena kazna od šest godina zatvora. Sa njim u zatvoru bili su Miloš Vojinović, Goran Bojanić i Slaviša Novaković, koji su sada uhapšeni u Beogradu. Vojinović i Novaković sada se sumnjiče da su direktno učestvovali u ubistvu Miloša Vidakovića u Budvi, 2. jula u kafiću u Starom gradu.

Po izlasku iz zatvora, do ubistva Vidakovića, Delibašićeva grupa izvršila je još nekoliko ubistava u Crnoj Gori i Srbiji. Policija sumnja da ova grupa, osim ubistva Nikole Bojovića, koji je ubijen u maju u centru Beograda, stoji i iza ubistva Darka Bugarina krajem juna u Kotoru. Bugarin je bivši policajac, a svojevremeno je radio kao telohranitelj biznismena Dragana Dudića Frica i jednog od najbližih saradnika narko-bosa Darka Šarića. Dudić je ubijen 2010.

Za Strahinjom Stojanovićem (23) iz Pančeva raspisana je potraga zbog sumnje da je naručilac ubistva Miloša Vidakovića. Stojanović i Vidaković su bili kumovi, a obojica su se bavili narko-poslovima. Sukob između njih izbio je pre nekoliko meseci, a u aprilu su čak imali i zakazan dvoboj u Zemunu.

Izvor: Blic

Pogledajte još