Na Univerzitetu u Nišu slobodno 991 mesto

Na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu ostalo je slobodno 151 mesto za upis i to 44 studenta na budžetu i 107 samofinansirajućih, saopštio je Univerzitet u Nišu.

Na Ekonomskom fakultetu ostalo je još 333 mesta, od kojih su 255 na fakultetu u Nišu i 48 u organizacionoj jedinici tog fakulteta u Medveđi. Na Elektronskom fakultetu ostalo je 27 slobodnih mesta za studente koji se finansiraju iz budžeta i to na studijskom programu - Elektrotehnika i računarstvo.

Na Mašinskom fakultetu slobodno je 141 mesto - 90 na studijskom programu Mašinsko inženjerstvo i 51 mesto na studijskom programu Inženjerski menadžment.

Za 147 samofinansirajućih studenata ima mesta na Pravnom fakultetu - 116 mesta na fakultetu u Nišu i 31 u organizacionoj jedinici fakulteta u Medveđi.

Na Prirodno-matematičkom fakultetu ima 21 slobodno mesto - 16 na studijskom programu Fizika i po jedno na Matematici, Hemiji, Biologiji, Informatici i Geografiji.

Na Tehnološkom fakultetu slobodno je 38, na Učiteljskom 84, a na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja 32 mesto.

Četiri slobodna mesta za samofinansirajuće studente ostala su na Fakultetu umetnosti - dva na smeru Klavir i po jedno na smeru Solo pevanje i Harmonika.

Slobodnih mesta na Filozofskom fakultetu ima za 13 samofinansirajućih studenata - 10 na smeru Filozofija i tri na smeru Novinarstvo.

Na svim studijskim programima na Prirodno-matematičkom fakultetu ostavljeno je jedno slobodno mesto za državljane Srbije koji su srednju školu završili u inostranstvu. Na Medicinskom fakultetu i Fakultetu zaštite na radu sva mesta su popunjena u prvom upisnom roku.

Izvor: blic

Pogledajte još