Nebojša Stefanović: SPS i URS da promene stav o rekonstrukciji

On dodaje da je promena ministara nužna i neizbežna jer samo tako rekonstruisana Vlada može da radi još bolje, a u suprotnom pred naprednjake će se postaviti i pitanje samog funkcionisanja Vlade Srbije.
Na pitanje kako ocenjuje odluku URS koju je izneo Mlađan Dinkić da oni “nisu pretnja rekonstrukciji”, ali da su njihovi ministri dobro radili i da ne treba da budu smenjeni, kao i sličnu odluku Dačićeve stranke, Stefanović kaže da “SNS, ali i sedam miliona građana Srbije” misli malo drugačije.

"Čuli smo šta su URS i SPS odlučili. Čuli smo i da su za naredne dane najavili i sednice glavnih odbora i očekujem da na tim sednicama promene stav da u rekonstrukciji SPS i URS ne treba da smene nijednog od svojih ministra jer su oni radili dobro. Nije važno koja će stranka koliko hvaliti svoje ministre, već kako je radila Vlada u proteklom periodu. Moj stav je da ova vlada nije bila dovoljno dobra ili, da budem precizniji, da može i mora da radi još bolje i verujem da ovakav stav dele i građani", kaže Stefanović.

Mihajlović: Novi koalicioni sporazum?
"Ako neko neće da učestvuje u rekonstrukciji Vlade, to onda može da znači i razgovor o nekom novom koalicionom sporazumu, ali to je stvar o kojoj naši lideri treba da razgovaraju. Ukoliko mi koji vodimo državu nismo spremni da se menjamo, onda ne možemo da očekujemo od građana da se menjaju a svaki dan poručujemo da su neophodne promene u svesti građana i da svi moramo da radimo bolje"
, komentariše potpredsednica SNS Zorana Mihajlović.

Upravo da bi Vlada radila još bolje, Stefanović očekuje od koalicionih partnera da prihvate principe rekonstrukcije za koje se zalaže SNS i da promene odluke da neće smeniti nijednog od svojih ministara.

"Ukoliko i dalje tvrdoglavo budu odbijali da shvate da su promene u Vladi neophodne, i to u redovima svih koalicionih partnera, mi ćemo se zapitati da li je došlo vreme da razgovaramo o tome kako ćemo dalje učestvovati u Vladi", kaže Stefanović.

U SNS ne kriju da su izjavu lidera URS Mlađana Dinkića da su njegovi ministri dobro radili i da ih ne treba menjati doživeli kao „šamar Dinkića Vučiću“. S druge strane, portparol URS Marko Selaković za “Blic” nije želeo da odgovori funkcioneru SNS.

"Nema razloga da bilo šta polemišemo u vezi s rekonstrukcijom Vlade. Zaključci Predsedništva URS i izjava lidera Mlađana Dinkića posle sednice bili su kristalno jasni", rekao je Selaković.

Vučić: Neću biti premijer bez izbora
Lider SNS stavio je tačku na spekulacije o rekonstrukcije Vlade. On neće zameniti premijera Ivicu Dačića bez novih izbora.
"Samo je jedno sigurno: nikada neću biti premijer političkim i kalkulantskim igrama, već samo ukoliko bi to neki izbori na takav način odredili, a u ovom trenutku ne mislim da su izbori prioritet Srbije. Rešio sam i da presečem sve pokušaje odugovlačenja procesa rekonstrukcije Vlade. Rekonstrukcija će biti završena. Sve odluke će biti donete do kraja sledeće nedelje, a najkasnije do kraja jula bi taj posao trebalo da bude završen i u Skupštini Srbije. Dosta je bilo odugovlačenja, to mora da bude urađeno sada brzo i efikasno", naglasio je Vučić


BLIC

Pogledajte još