Dinkić, Kalanović i Grubješić stavili mandate stranci na raspolaganje

Dinkić je Glavnom odboru dao svoj mandat na raspolaganje i pozvao ga da ovlasti Predsedništvo stranke za donošenje odluka u procesu rekonstrukcije vlade.

Vi ste me predložili na mesto ministra i vi odlučujete o mom mandatu ministra", poručio je Dinkić članovima GO URS-a.

On je istakao da Ujedinjeni regioni neće biti prepreka za suštinsku i delotvornu rekonstrukciju vlade, jer građani s pravom od vlade očekuju više.

Potpresednice URS-a Suzana Gurbješić i Verica Kalanović takođe su svoje ministarske mandate stavile na raspolaganje Glavnom odboru stranke.

Stavljam vam na raspolaganje mandat, jer smatram da mi kao URS o tome treba da odlučujemo", rekla je Verica Kalanović.

Ona je dodala da je rekonstrukcija vlade sigurno "top tema" i da se od svih očekuje sumiranje i realno sagledavanje učinjenog, ali i onoga što nije urađeno.

Kalanovićeva je, podnoseći izveštaj o radu ministarstva na čijem je čelu, rekla da će sutra izveštaj o radu podneti premijeru Ivici Dačiću i da će ga staviti na sajt ministarstva.

Stojim iza onoga napisanog u programu Ujedinjenih regiona Srbije. U životu poslovi moraju da se završavaju, sagledavaju svoja i tuđa iskustva i na vreme planiraju nova", rekla je Kalanovićeva.

Potpredednica URS-a Suzana Grubješić poručila da neće biti prepreka razvoju Srbije i boljem funkcionisanju vlade, a svoj mandat stavila na raspolaganje Glavnom odboru stranke.

Ja se u fotelji nisam ni rodila, ni odrasla i ne nameravam u njoj ni da ostarim", rekla je Grubješićeva na početku sednice.

Ona je rekla da je odlukom Evropskog saveta da se sa Srbijom otpočnu pristupni pregovori naša država konačno dobila šansu da postane normalna i pristojna evropska država, ali i istakla da to nije prevashodno njena zasluga.

Najzaslužniji su premijer Ivica Dačić i prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić, jer da nije bilo briselskog sporazuma ja ne bih mogla ništa da uradim", rekla je Grubješićeva, koja je premijeru već podnela izveštaj o jednogodišnjem radu.

Ona nije članovima GO URS pročitila svoj opsežan izveštaj o radu, jer, kako je objasnila, ne voli da se sama hvali, a lideru stranke Mlađanu Dinkiću zamerila je što je proteklih dana izricao velike pohvale na njen račun, jer se, kako je primetila, tako stvara utisak da su članovi URS najbolje radili u Vladi, dok je njen utisak da je Vlada u celini radila dobro.

Nakon sednice Predsedništva URS održane u četvrtak, Mlađana Dinkić je rekao da ta stranka nije prepreka rekonstrukciji vlade i da je sprema da zameni svoje ministre, ukoliko to od njih zatraže koalicioni partneri i taj zahtev obrazlože i argumentuju.

Izvor: RTS

Pogledajte još