Dinkić vodio beleške: Objaviću šta je govorio Dačić a šta Vučić

Dinkić je najavio da je zbog Vučićeve korektnosti, i zbog toga što će Vučić biti budući premijer, odlučio da sačeka, i da će i on i ostali ministri iz URS-a ostati na svojim pozicijama dok se ne zakaže sednica skupštine.

Dinkić je naglasio i da ga je premijer i lider SPS Ivica Dačić "ljudski kompletno razočarao",i da nije mogao da veruje da je (Dačić) toliko sebičan i da vodi računa samo o sebi, a ne o partiji, niti o državi.

O četvoročasovnom razgovoru na sastanku sa Vučićem i Dačićem o rekonstrukciji Vlade Dinkć je, kako je potvrdio, vodio beleške i najavio je da će jednog dana objaviti šta je ko rekao.

Dinkić je izjavio danas da svom nasledniku na toj poziciji ostavlja solidno popunjenu državnu kasu, u kojoj je na kraju jula bilo oko 784 miliona evra.

"To je solidna baza i moj naslednik neće imati tako tešku situaciju kao ja", rekao je Dinkić na konferenciji za novinare. Dodao je da, kada je on postao ministar pre godinu dana, zatekao praznu kasu.

Dinkić je poručio svom nasledniku na mestu ministra finansija da "ne sme da bude tunjav", da mora da bude stručan, da misli svojom glavom i da ima svoje ja.

Nestranačke ličnosti na mestu ministra mogu da uspeju na tom mestu "samo ako imaju totalnu političku podršku najjačeg čoveka u vladi", naglasio je Dinkić.

(Izvor: Tanjug, Blic)

Pogledajte još