Nesvakidašnje pseće prijateljstvo: Gluva Ivi i slepi Dilon su nerazdvojni (VIDEO)

Zanimljivo je spomenuti i to da je Ivi gluva i nema jedno oko, a Dilon je potpuno slep. Osoblje u skloništu za pse "Marley's Mutts", bilo je zabrinuto kako će se slagati zbog svog hendikepa, ali ostali su iznenađeni kada se dogodilo upravo suprotno.

"Mislio sam da će ih njihovi hendikepi odvojiti, ali bila je to ljubav na prvi pogled i profunkcionisali su čim su se sreli", rekao je Džoš Skou za ABC 23.

Par je vremenom postao nerazdvojan, a međusobno pomažu jedno drugom. Ivi zbog hendikepa nikada nije mogla normalno funkcionisati sa ostalim psima.

"Dilon i Ivi su savršen par i neprestano paze jedno na drugo. Najsmireniji su kada su zajedno. Ona ga vodi, a on sluša za dvoje. Oni su kao Jin i Jang", piše na Fejsbuk stranici azila.

Osoblje u azilu bilo je zabrinuto ko će udomiti nerazdvojni par jer bilo je teško poverovati da će čak i jedan od njih zbog hendikepa biti udomljen. Ali, dvojac ih je iznenadio i u tom pogledu.

Šeli Skader udomila je Ivi i Dilona, a u novom domu društvo im prave još četiri psa, verenik i njezin 11-godišnji sin. Čim je videla njihovo prijateljstvo, zaključila je da ih ne može razdvojiti.

Izvor: index

Pogledajte još