Očajni meštani: Dva meseca bez vode, na plus 40!

"U 21. veku, na plus 40 stepeni nemamo ni kap vode! Ovo je katastrofa! Mi se toliko mučimo da ja vama to ne mogu opisati. Zamislite, imamo u kući bebu od pet meseci i ne možemo uveče da je okupamo. Da vam ne pričam o stoci koja je u štali...Imamo 18 goveda, 32 svinje, 12 ovaca i sve će nam pocrkati od žeđi", očajna je meštanka Vesna Matić.

Penzionerka Miljana Stefanović kaže da ljudi odlaze kod komšija koje imaju bunare i u buradima prenose vodu.

"Za sedam dana dala sam više od osam hiljada dinara da bih imala malo vode. Prvo sam kupila osam burića, a samo jedno bure košta 1.000 dinara. Pa dok sam platila vozača koji mi je prevezao svu tu vodu, potrošila sam para i para. Sav veš mi se usmrdeo, ne mogu veš-mašinu da uključim. U WC idem napolje jer ne mogu u kupatilo. Najgore od svega je to što plaćam vodu koju nemam. Mi se snabdevamo preko JKP 'Izvor' iz Vladimiraca i oni se obogatiše od nas jadnika. Uzimaju nam pare, a vodu nam ne daju", kaže Miljana.

Ona dodaje da se desi da voda nekada dođe tokom noći.

"Nekad se desi da voda dođe tokom noći, ali na 10 minuta. Tad svi skačemo i točimo u lonce i flaše koliko možemo. Išli smo i raspitivali se zašto nema vode celog leta i da li će uskoro neko rešiti ovaj problem i vratiti nam osnovno sredstvo za život, ali, nažalost, u JKP 'Izvor' ćute. Ili nema nikog, ili te isteraju kad odeš da se raspitaš"
, priča Miljana.

"Kurir" je pokušao da stupi u kontakt s nadležnima iz opštine Vladimirci, ali do zaključenja broja niko nije odgovarao na njihove pozive.

Novinari ovog lista su pokušali da od nadležnih iz JKP „Izvor“ iz Vladimiraca saznaju zašto meštani Vukošića nemaju vodu, ali niko nije želeo išta da kaže.

"Otkud bih ja znao da li oni imaju vodu?! Pa ne izlazim na teren, svašta... Uostalom, direktor nije tu, zovite kasnije pa pitajte njega", rekao je Toma Lazarević, zaposleni u JKP „Izvor‘‘ Vladimirci.

Novinari su i kasnije pokušali da stupe u kontakt s njima, ali do zaključenja broja niko nije odgovarao na pozive.

(Izvor: Kurir)

Pogledajte još