Nadal: Titula u Montrealu mi mnogo znači!

Nadal je sinoć pobedio domaćeg igrača Miloša Raonića sa 2:0 u setovima (6:2, 6:2) i osvojio svoju treću titulu na Rodžers kupu, osmu u sezoni, a ukupno 58. u karijeri.

On se posle pobede u Montrealu sa četvrtog popeo na treće mesto na ATP listi i do kraja godine imaće priliku da se bori sa Novakom Đokovićem i Britancem Endijem Marejom za prvo mesto, pošto na preostalim turnirima neće morati da brani nijedan bod.

"Morao sam da igram na najvišem nivou kako bih osvojio turnir u Montrealu. Zadovoljan sam načinom na koji sam igrao skoro svaki meč. Ova titula mi mnogo znači, srećan sam", rekao je Nadal.

"Mnoge stvari sam dobro radio, posebno kada je on servirao, ali Raonić je mnogo grešio, što mi je pomoglo. Miloš je još mlad, ali već postiže dobre rezultate. Ova nedelja je bila veoma važna za njega i za kanadski tenis", dodao je španski teniser.

Raonić je prvi put učestvovao u finalu jednog Masters turnira i pokušavao je da postane prvi Kanađanin koji je posle 55 godina osvojio turnir u Montrealu. Pre njega to je učinio Robert Bedard, 1958. godine, kada se turnir zvao Otvoreno prvenstvo Kanade.

Raonić je plasmanom u finale sa 13. "skočio" na 10. mesto na ATP listi i sa 22 godine je najmlađi teniser među 10 najboljih.

"Zadovoljan sam turnirom, naučio sam mnogo stvari tokom ovog takmičenja. Ali, razočaran sam finalom, nadao sam se da ću se bolje snaći", rekao je Raonić

Beta

Pogledajte još