Italija: Vina s Hitlerovim likom u prodaji

Centar osuđuje reklamiranje ovih proizvoda i traži od distributera u Italiji i širom sveta da vlasnicima sporne firme pošalju jasnu poruku - da "ne posluju sa nekim ko koristi nacistička ubistva za marketinško oruđe", saopštio je taj centar, a prenosi portal "Seebiz".

Saopštenje je objavljeno nakon što je norveški bračni par, koji je prošle sedmice boravio u poseti italijanskom priobalnom gradu Riminiju, bio šokiran kada je video kontroverzna vina na policama.

Jedan američki advokat prošle godine, takođe, se žalio italijanskim medijima pošto je u supermarketu u gradu Garda na severu Italije primetio vinske boce sa Hitlerovim likom.

Tadašnji ministar za integracije obećao je pokretanje istrage, ističući da se time "vređa sećanje miliona ljudi i rizikuje narušavanje imidža Italije".

Međutim, vinske boce na kojima se nalaze i etikete s likom Benita Mušolinija, ali i bivšeg britanskog premijera Vinstona Čerčila, i dalje su dostupne u prodavnicama.

Direktor kompanije, Alesandro Lunardeli, stao je u obranu kontroverznog vina objasnivši da je reč o "šali" kojom ne žele nikoga da uvrede.

Izbor: Tanjug via Novosti

Pogledajte još