HOROSKOP: Kombinacija znaka i podznaka otkriva vaše glavne osobine

Kombinacija znaka i podznaka, ascendenta, može da otkrije glavne osobine vaše ličnosti i utisak koji već na prvi pogled ostavljate na okolinu. Jer, svaki zodijački znak je pod uticajem određenog elementa, vatre, zemlje, vazduha ili vode. Vatreni znaci su Ovan, Lav i Strelac, zemljani Bik, Devica i Jarac, vazdušni Blizanci, Vaga i Vodolija, a vodeni Rak, Škorpija i Ribe. U zavisnosti od toga da li ste rođeni u vatrenom, vazdušnom, zemljanom ili vodenom znaku, odnosno podznaku, postoji 16 kombinacija znaka i ascendenta.

Zemljani znak - vatreni podznak

Praktični ste i puni entuzijazma. Nemate previše strpljenja, pa često reagujete impulsivno. Uživate da budete glavni i da ste stalno u centru pažnje što može da bude vrlo zamorno za vašu okolinu, pišu "Novosti".

Zemljani znak - vazdušni podznak

Strastveni ste i komunikativni, lako se „zapalite“ za neku novu ideju. Iako znak u kojem ste rođeni odlikuje upornost, često nemate dovoljno strpljenja da dovršite ono što ste započeli. Dobar ste planer.

Zemljani znak - zemljani podznak Odlična kombinacija, mada znate da budete pomalo usporeni. Ipak, sve što započnete i dovršite. Tvrdoglavi ste i jako uporni, i teško odstupate od svojih stavova i mišljenja.

Zemljani znak - vodeni podznak

I ovo je jako dobra kombinacija, jer „zemlja upija vodu“. Veoma ste praktični ali i intuitivni. Vaša emotivnost najviše dolazi do izražaja u odnosu sa partnerom kome mogu da zasmetaju vaša ljubomora i posesivnost.

Vazdušni znak - vatreni podznak

Odlična kombinacija, jer vazduh raspiruje vatru, pa nema toga što vi ne možete da uradite i postignete, pod uslovom da se dobro organizujete. Komunikativni ste i strastveni.

Vazdušni znak - vazdušni podznak

Komunikativni ste i svuda stižete. Previše ste lepršavi, jer vama dominira vazdušni element, ali zato posedujete diplomatski dar. Lako se rasplinjujete na više strana, pa ne znate šta ste započeli a šta priveli kraju.

Vazdušni znak - zemljani podznak

„Jači“ podznak u odnosu na znak do izražaja dolazi u praktičnim životnim situacijama. Iako ste komunikativni, ponekad volite da se osamite i napunite svoje „baterije“. Posedujete visoke estetske kriterijume.

Vazdušni znak - vodeni podznak

Često ni sami sebe ne možete da „pohvatate“. Zbog vodenog podznaka, skloni ste promenama raspoloženja koje zna da varira od oduševljenja do letargičnosti. Posedujete talenat za umetnost.

Vatreni znak - vatreni podznak

Puni ste inicijative i entuzijazma i vrlo ste temperamentni. Međutim, dupla vatra zna da sprži sve oko sebe, pa često i vi sami stradate zato što sve želite „sad i odmah“. Stalno trčite u susret događajima kao da se plašite da ćete nešto propustiti.

Vatreni znak - vazdušni podznak

Ovo je dobra kombinacija, jer vazduh malo smiruje vatru, mada može i da je rasplamti. Vi svuda stižete i o svemu ste informisani. Umete s ljudima, jer posedujete diplomatski takt.

Vatreni znak - zemljani podznak

Ova dva elementa baš i ne idu jedan s drugim, jer vatra zemlju može samo da sprži. Ponekad imate osećaj kao da držite jednu nogu na gasu a drugu na kočnici. Iako ste uporni i dosledni, umete da prasnete kada se to od vas najmanje očekuje.

Vatreni znak - vodeni podznak

Ni ovo nije previše srećna kombinacija znaka i podznaka, jer voda gasi vatru tako da vaš žar i inicijativa u nekom poslu često ostaju bez rezultata. U ljubavi ste strastveni, ljubomorni i posvećeni onome koga volite.

Vodeni znak - vatreni podznak

Slična kombinacija kao prethodna, ali element znaka preovlađuje, pa vam je potrebno više vremena za realizaciju nekih vaših planova i zamisli. Posedujete umetnički talenat koji možete da pretvorite u pravo malo remek delo.

Vodeni znak - vazdušni podznak

Vazduh i voda se baš i ne slažu toliko, pa ponekad propuštate šanse koje bi mogle da vam donesu uspeh. Jako ste emotivni i saosećajni, pa ponekad i sami postajete žrtva svoje dobronamernosti.

Vodeni znak - zemljani podznak

Ovo je dobra kombinacija. Posedujete sposobnost da se izborite sa raznim životnim teškoćama, jer ste istovremeno praktični i vrlo intuitivni. Međutim, vaša prizemnost ponekad može da zasmeta vašem emotivnom partneru.

Vodeni znak - vodeni podznak

Kreativni ste i posedujete dar za umetnost. Zahvaljujući jakoj intuiciji, s lakoćom „čitate“ druge. Posesivni ste i ljubomorni. Vaša nesigurnost može da bude kamen spoticanja u odnosu sa emotivnim partnerom.

(Izvor: Večernje novosti - Marina Jungić Milošević)

Pogledajte još