Ivković: U završnici dosta grešili, srećno do pobede!

Srbija je u prijateljskoj utakmici u Beogradskoj areni savladala Rusiju sa 84:59 i zabeležila peti trijumf tokom priprema za Evropsko prvenstvo u Sloveniji.

"Primili smo dosta koševa iz igre jedan na jedan i utrčavanja, sve je to bilo u granici dobrog do trenutka kada smo poveli sa 14 razlike i kada je trebalo da pređamo u nadigravanje. Vrlo brzo smo izgubili prednost, u završnici smo dosta grešili i imali sreće da dobijemo utakmicu", rekao je Ivković na konferenciji za novinare.

On je dodao da kontrolne utakmice služe za pripremu igrača i da nacionalni tim treba dosta da nauči iz susreta.

"Nije bitan rezultat, da li smo neku ekipu dobili ubedljivo ili ne, bitno je da je Micić pokazao talenat i da posle pauze od tri nedelje može da vodi tim, ali u reprezntaciji ne može da se igra kao u Mega Vizuri i selekciji do 19 godina“, upozorio je Ivković.

Selektor je kazao da ne zna kakva je težina povrede Nemanje Nedovića, koji je tokom meča istegao preponu.

Kapitensku traku na večerašnjem meču poneo je Nemanja Bjelica, koji je ubacio 14 poena.

"Iako prijateljski, meč je bio neizvestan do kraja, obe ekipe su želele pobedu. Imali smo sreće na kraju, dosta smo grešili, ali igrali smo 40 minuta i pokazali smo karakter. Hvala navijačima koji su tri dana došli da nas bodre“, rekao je Bjelica.

Selektor Rusije Vaslij Karašev istakao je da je njegov tim tek 12 dana na okupu i da je potrebno da se uigra.

"Imali smo loš početak, zaboravili smo sve šta je trebalo da radimo i u napadu i odbrani. Ono što je važno, uspeli smo da se vratimo posle visoke prednosti Srbije, pokušali smo da igramo agresivno“, rekao je Karašev.

Ruski reprezentativac Andrej Voroncevič priznao je da je Srbija bila bolja.

"Ovo je naša tek treća utakmica. Počeli smo loše, kasnije smo bolje šutirali. Bolji su od nas, mi imamo novi tim i selektora, potrebno nam je više vremena da se uigramo“, rekao je Voroncevič.

(Tanjug)

Pogledajte još