HAOS U EGIPTU: Upucali ga dok je nosio ranjenika (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Nakon krvavih sukoba u sredu, u kojima je prema službenim podacima poginulo više od 600 osoba, a ranjeno navodno preko četiri hiljade, i juče je bilo nemirno u Egiptu.

Pristalice svrgnutog predsednika Mursija ubili su dvojicu policajaca u dve egipatske pokrajine i upali u jednu od vladinih zgrada u Kairu. Sigurnosni izvori javljaju i da su nepoznati napadači ubili sedam egipatskih vojnika blizu grada El-Arisha na severu Sinaja.

Egipatsko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je dalo odobrenje za otvaranje vatre na demonstrante koji napadaju državne institucije ili snage reda. Istovremeno, SAD je objavio da će preispitati pomoć Egiptu nakon što je američki predsednik Barak Obama otkazao zajedničke vojne vežbe koje je trebalo da se održe idućeg meseca.

CNN je objavio reportažu iz Kaira s naslovom "Kairo se pretvorio u krvavu ratnu zonu". "Nikad nisam video ovoliko krvi. Ranjene su samo nosili, mnogi od njih su bili u jako lošem stanju, i većina su bili upucani", opisao je CNN-ov reporet Reza Sayah ono što je vidio u Kairu. "Mislim da gledamo samo početak krvave bitke između dvije frakcije koje žele kontrolisati ulice Egipta", dodao je.

Izvor: Index.hr

Pogledajte još