Nj. E. Basel Ahmed: Uz najpopularniju Hurgadu, ove godine pripremili smo raznovrsne ponude za turiste iz Srbije

Nj. E. Basel Ahmed, ambasador Egipta u Srbiji, rekao je tokom online konferencije "Summer 2023" da je njegova zemlja ove godine spremna da ponudi nešto novo što će obuhvatati razne grane turizma:

- Egipat je spemio nekoliko paketa za turiste iz Srbije ove godine. Najpopularnija destinacija za srpske turiste prethodnih godina bila je Hurgada, ali ove godine ponudićemo novu raznovrsnost turističkih destinacija koje će potkrepiti nekoliko tipova turizma uključujući morski turizam, eko-turizam kao i kulturološki turizam.

- Sredinom maja pokrenućemo direktni let između Beograda i Kaira, što je savršena destinacija za turiste koji su zainteresovani za istoriju, faraone, pretke, islamsku i hrišćansku pravoslavnu kulturu - kazao je ambasador.

Nj. E. Basel Ahmed najavio je i jednu novu destinaciju koja može biti primamljiva našim turistima.

- Htao bih da objavim da početkom juna nudimo novu destinaciju srpskim turistima. U pitanju je Severna obala Egipta koja je deo Mediteranskog mora i koja se rasteže na 200 kilometara. Ukoliko turisti iz Srbije misle da su Hurgada i Crveno more savršena mesta za odmor, jednom kada posete Severnu obalu zadiviće ih kristalno plava voda sa finim talasima idealna za morski turizam, kao i bele peščane plaže sa mnoštvom kreativnih aktivnosti na plaži - dodao je.

Ambasador je istakao "da je u ponudi veliki broj rizorta i hotela od pet zvezdica po pristupačnim cenama, sa direktnim letom iz Beograda ka Matruhu, koji je samo petnaest kilometara udaljen od prvih morskih rizorta".

Takođe, napomenuo je da agencija "Big Blue" u junu pokreće novi poduhvat sa direktnim čarter letovima iz Beograda ka Šarm el Šeiku:

- Šarm el Šeik je još jedna verzija Crvenog mora koja omogućava drugačiju vrstu turizma srpskim turistima. To je unapređena verzija Hurgade. Hurgada je miran grad za one koji žele da se opuste kraj mora, dok je Šarm el Šeik više 'morski grad' nego što je 'morski rizort', koji pruža različite vrste aktivnosti u vidu noćnih provoda ili šopinga u velikim gradskim tržnim centrima.

On je pozvao sve turiste, turističke agencije, medije i sagovornike na konferenciji da istraže ova mesta i najavio nove destinacije za sledeću sezonu:

- Sledeće godine radićemo na tome da ponudimo još tri destinacije sa direktnim letovima, uključujući Luksor, Asuan i Marsa Alam. Luksor i Asuan nude najveće otvorene muzeje na svetu za srpske turiste.

Snimak cele konferencije pogledajte OVDE!

Foto: Goran Zlatković

Pogledajte još