Svađe srpskih političara na tviteru

Đurić je preksinoć kritikovao što Srbija dve nedelje pred početak školske godine nema ministra prosvete, ističući da je za LDP znanje najvrednija roba, na šta mu je Dijana Vukomanović, potpredsednica SPS, odgovorila da je za nju znanje najvažniji resurs, piše "Blic".

“Dotična, koja je krala testove za malu maturu, takođe je mislila, kao i ekipa iz LDP da je znanje roba”, odgovorila je Vukomanovićeva.

Njih dvoje su nastavili sa svojim stavovima - Đurić da je znanje roba jer ima vrednost, a Vukomanovićeva da je resurs teško obnovljiv.

Đurić je naveo još: “I glupo je ako si se naljutila zapravo zbog ‘kandidati su opskurni’. To sam rekao pre pojave tvog imena. Za tebe ne bih to rekao”, aludirajući na imena kandidata SPS za ministra prosvete.

Đurić se pre nekoliko dana na tviteru svađao i sa Borislavom Stefanovićem iz DS-a. Povod za prepucavanje bio je Đurićev komentar da je kolhoz u Pjongjangu dobio ime po Draganu Đilasu, lideru DS. To je iznerviralo Stefanovića, koji je uz ironičnu opasku da je post “jako duhovit”, poručio Đuriću da se “skine više sa Đilasa” i da pljuvanje sačuva za Vučića.

Marko Predović, suvlasnik sajta tvit.me, kaže za “Blic” da su svađe, kao i iznošenje prljavog veša preko društvenih mreža kontraproduktivni i ne donose ništa dobro.

On dodaje da srpski političari i političke stranke znaju veoma dobro da koriste tviter, zbog čega i angažuju ljude koji vise po društvenim mrežama.

(Izvor: Blic - M. R. Petrović)

Pogledajte još