Svedok saradnik ocinkario Bojovićeve ubice

''Posle hapšenja Miloša D. u Crnoj Gori i trojice osumnjičenih za ubistvo Vidakovića u Beogradu, osumnjičeni M. V. odlučio je da progovori u zamenu za blažu kaznu. Sve je priznao i do detalja opisao zločin, posle čega mu je dodeljena jaka policijska zaštita'' kaže izvor iz istrage.

Ovu informaciju juče niko iz srpskog tužilaštva niti policije nije želeo da potvrdi. Međutim, prema nezvaničnim informacijama, zahvaljujući njegovom iskazu, krajem jula su u Crnoj Gori uhapšeni Slobodan Šaranović i Ratko Koljenšić, koji se dovode u vezu sa ubistvom Bojovića.

''On je ispričao ko ga je angažovao da ubije Vidakovića, da je neko vreme boravio kod Ratka Koljenšića, koji je bio njegova veza u Crnoj Gori, kao i da su njih dvojica u više navrata išli na planinu Studeno iznad Danilovgrada, gde su vežbali gađanje u metu kako bi se pripremili za ubistvo Vidakovića. Kritične večeri do Budve ga je odvezao Miloš D.'' otkrivaju izvori crnogorskih medija, upoznati sa sadržinom priznanja svedoka-saradnika.

M. V. je, kako navode, ispričao i da je Vidakovićeva likvidacija planirana još dok je bio u Beogradu, ali iznenada je otišao u Budvu i zbog toga je izvršena na šanku ispred zidina Starog grada.

Uhapšen još jedan Lukin čovek

Milan V. iz Bara, jedan od najbližih saradnika Luke Bojovića, uhapšen je u Herceg Novom zbog falsifikovanja dokumenata.

''Policija je pretresla njegove stanove u Baru i Herceg Novom pretpostavljajući da bi u njima mogli biti nađeni predmeti korišćeni u krivičnom delu. On je, međutim, uhapšen zbog sumnje da je falsifikovao isprave'' saopštili su iz crnogorske policije.

Izvor: Kurir

Pogledajte još