fbpx

Tadić predavao mladim liderima

Tema predavanja je bila "Više od susedstva-Evropska perspektiva Balkana", saopštila je DS.

On je, pred 300 mladih lidera iz EU, Istočne Evrope i Kavkaza, govorio o političkoj situaciji na Balkanu i jugoistočnoj Evropi, o svojim iskustvima u vodjenju i uspostavljanju politike pomirenja i ulozi lidera u politici.

Tadić je tom prilikom ocenio da je i Srbiji i ostalim zemaljama na Balkanu potrebno jako liderstvo koje će nositi pečat promena i akcija za koje se zalaže, ali i ekonomski razvoj i nove investicione strategije kao i jasan cilj i jasna i transparentna spoljnopolitička orijentacija.

On će, na centralnom forumu sutra učestvovati na panelu „Zašto je Evropi potrebna istorija", gde će sa ostalim učesnicima diskutovati o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Evropi u širem istorijskom kontekstu.

Ovogodišnji ekonomski forum je 23. po redu i, kao najveći ekonomski forum centralne i istočne Evrope, ove godine je okupio oko 3.000 lidera iz sveta politike, ekonomije, nevladinog sektora i akademskih krugova.

Moto ovogodišnjeg foruma je „Ka novom dogovoru“, a diskusije su usmerene na ekonomsku, društvenu i političku transformaciju koja je rezultat globalne ekonomske krize.

Tadić sa ostalim učesnicima foruma diskutuje o činjenici da se Evropa suočava sa potrebom za izgradnjom novog medjunarodnog poretka, budući da se pokazalo da dosadašnje mere i akcije institucija nisu bile dovoljne za prevazilaženje krize.

Na ovom forumu će se razmatrati i redefinisanje ustanovljenih pravila i fundamentalne promene u percepciji ekonomskih teorija, ekonomije, društva i demokratije.

U okviru ekonomskog foruma održava se i osmi Ekonomski forum mladih lidera, na koji je ove godine Tadić pozvan kao specijalni gost, navodi se u saopštenju.


B92

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.