Organizatroi Prajda: Niko do predstavnika vlasti neće da priča o Prajdu

Podsetimo, ambasade više evropskih zemalja, Kanade i Australije podržale su održavanje Parade ponosa u Beogradu i pozvale srpske vlasti da obezbede miran i siguran ambijent za učesnike povorke. Pismo, koje su potpisali predstavnici 14 ambasada u Srbiji, upućeno je premijeru i ministru unutrašnjih poslova, kao i Goranu Miletiću.

U poruci ambasada navedeno je da je Organizacioni odbor Parade već tražio potrebne dozvole za 28.septembar, uz nadu da će vlasti u Srbiji odgovoriti na taj zahtev.

Miletić, međutim, kaže da organizatore "Prajda 2013". još uvek niko nije pozvao na razgovor i da nemaju nikakvu potvrdu od strane vlasti da oni uopšte žele da se sastanu s organizatorima i s njima razgovaraju o održavanju Parade ponosa iako je skup prijavljen još prošle godine i iako je više puta poslat zahtev za satanke i premijeru Ivici Dačiću i gradonačelniku Beograda Draganu Đilasu.

"Još uvek ne postoji spremnost da se makar razgovara o održavanju Parade, tako da mi i dalje nemamo potvrde da će se Prajd ove godine i održati. Naravno, iz našeg pređašnjeg iskustva, može se zaključiti da se sve odluke i pripreme donose u poslednji čas, tako da će verovatno to biti tako i ove godine. Mi smo naravno otvoreni za svaki sastanak, a od predstavnika vlasti očekujemo da budu otvoreni i prema građanima", kazao je Miletić.

Izvor: B92

Pogledajte još