Povećan broj destinacija: Evo gde će sve leteti Er Srbija

Od 26. oktobra, Er Srbija će iz svoje matične luke - beogradskog Aerodroma "Nikola Tesla'', redovno saobraćati ka Abu Dabiju (UAE), Banjaluci (BiH), Bukureštu (Rumunija), Ljubljani (Slovenija) i Pragu (Češka), a razmatra se uvođenje dodatnih destinacija, navodi se u saopštenju kompanije.

Do juna meseca 2014, Er Srbija će duplirati broj redovnih letova i kapaciteta, a u ponudi će biti 73.000 mesta na preko 670 polazaka sedmično iz Beograda ka 39 destinacija u 30 zemalja sveta.

Planirani red letenja prilagođen je ostvarivanju što boljeg povezivanja letova iz Beograda ka svim destinacijama, dok će najčešći povratni letovi ka Beogradu biti u 07, 13, 17, i 23 sata.

U skladu sa interesovanjima putnika, ka najvažnijim i najčešćim poslovnim destinacijama - Parizu, Cirihu i Moskvi - leteće se dva puta dnevno kako bi putnici iz ovih gradova mogli da se vrate u Beograd istog dana.

Prema rečima generalnog direktora Er Srbija Daneta Kondića, osavremenjivanjem nacionalne aviokompanije letelicama Erbas A319, proširenjem saobraćajne mreže i usklađivanjem reda letenja preduzimaju se ključni koraci za stvaranje srpske aviokompanije kakva je i potrebna putnicima.

"Naši novi avioni obezbediće visok nivo komfora i usluga u kojima putnici, koji su do sada leteli srpskom aviokompanijom, nisu imali prilike da uživaju tokom leta. Sa nestrpljenjem očekujemo dan kada ćemo moći svojim putnicima da ponudimo potpuno novo iskustvo putovanja avionom. Biće to efikasna flota kada je reč o potrošnji goriva, prilagođena savremenim ekološkim standardima, kojom će se bolje ispunjavati zahtevi naše saobraćajne mreže i poslovanja"
, kazao je Kondić.

Novi red letenja obezbediće maksimalnu povezanost sa glavnim aerodromima na destinacijama ka kojima Er Srbija leti, uključujući i vazdušnu luku u Abu Dabiju, iz koje novi partneri srpskog avioprevoznika Etihad Ervejz i Džet Ervejz (Jet Airways) imaju redovan saobraćaj ka destinacijama u Indiji, Africi, Kini, Jugoistočnoj Aziji, Australiji i ka gradovima na Bliskom Istoku.

Er Srbija će nastaviti i poboljšati dobru saradnju i partnerstvo sa najvažnijim aviokompanijama Evrope među kojima su Er Frans, KLM, Alitalija i Er Berlin, čime će pred putnicima biti najbolje veze sa glavnim aerodromima u Parizu, Amsterdamu, Rimu, Berlinu i Dizeldorfu i presedanje na dalje letove ovih aviokompanija ka željenoj destinaciji.

Er Srbija će u saradnji sa Er Berlinom ponuditi direktne letove iz Berlina za Čikago.

Šest od osam aviona Erbas A319 u Er Srbiju će doći već ove godine, a svaka letelica će imati konfiguraciju od 128 mesta u putničkoj kabini - osam u sasvim novoj Biznis i 120 u Ekonomskoj klasi.

Preostala dva A319 stići će u Er Srbiju sledeće godine, a razmatra se i nabavka dva veća aviona tipa Erbas A320.

Druga faza u obnovi flote Er Srbije biće nabavka novih aviona putem javnog tendera 2016. godine, a tipovi aviona koji su planirani su: Erbas A320NEO, Boing 737 MAX i Bombardie CS300, koji su ekonomski mnogo efikasniji od dosadšnjih tipova vazduhoplova, ali su i po ekološkim standardima daleko savremeniji, navedeno je u saopštenju Er Srbije.

Izvor: b92

Pogledajte još