Podznak se po imidžu pozna: Šta vas još otkriva?

Verovatno vam se već događalo da pogodite znak u kojem je rođen neko koga ste prvi put videli, a još je veća verovatnoća da pogodite podznak, jer uglavnom ličimo na podznak. Ascendent ili podznak, u stvari, predstavlja osu prvog astrološkog polja koje simbolizuje ličnost, izgled, utisak koji ostavljamo na okolinu, zapravo, naš imidž. U većini slučajeva podznak može da se prepozna po nečijem izgledu i karakterističnom držanju. U nekim drugim slučajevima, na formiranje utiska o nekoj osobi dosta utiču i planete koje se nalaze u prvom astrološkom polju. Na primer, Venera daje lepotu, ali i višak kilograma, što je slučaj i sa Jupiterom, Mars i Saturn mršaviju građu i sklonost povredama, Neptun pruža zanosan izgled... Naravno, sve ovo zavisi od aspekata koje te planete obrazuju sa drugim planetama u horoskopu.

Rođeni u podznaku OVNA

Vaš samouveren nastup odmah se primećuje, baš kao i vaša spontanost i duhovitost. Iako ste pod uticajem vladaoca vašeg podznaka Marsa, planete akcije, nestrpljivi i brzopleti, ipak delujete dostojanstveno. Hod vam je žustar, a glava ponosno uzdignuta. Puni ste entuzijazma i volite da se dokazujete, pa uvek imate neki cilj pred sobom. Stisak ruke vam je čvrst a sagovornika gledate pravo u oči. Ukoliko vam nešto nije jasno, upadate mu u reč, bez izvinjenja.

Rođeni u podznaku BIKA

Prodoran pogled vaših najčešće izražajnih očiju, lepa kosa i prijatna boja glasa ponekad govore više od vaših reči. Pod uticajem vladaoca vašeg podznaka, Venere, planete lepote i šarma, zračite šarmom i seksepilom, pa ne možete ostati neprimećeni. Ukoliko ste dama, umete da istaknete atribute svoje ženstvenosti. Pokreti su vam usporeni, lagani, zavodljivi, a sklonost krajnostima ogleda se i u vašem stilu oblačenja i u načinu na koji se krećete.

Rođeni u podznaku BLIZANACA

Uglavnom ste vižljaste građe, lepih šaka i nogu koje vam nikada ne miruju. Vašim podznakom upravlja Merkur, planeta komunikacija i informacija, pa vas ne drži mesto, stalno ste u pokretu i uvek tamo gde se nešto događa. Komunikativni ste, druželjubivi, gestikulirate dok pričate. Cupkate nogom ispod stola dok pogledom prelećete po prostoriji i sve registrujete. Znatiželjni ste, veseli i duhoviti, s vama u društvu nikada nije dosadno. Mladoliki ste, pa je teško proceniti vaše godine.

Rođeni u podznaku RAKA

Plenite specifičnom mešavinom šarma, nežnosti i jakih emocija koje stidljivo pokazujete. Ukoliko ste dama, važno je u kom znaku vam se nalazi Mesec, vladalac ascendenta u Raku, ako je u Blizancima, vitki ste i okretni, a ukoliko je u Lavu, krasi vas lepa kosa. Sa podznakom u Raku, uglavnom ste prepoznatljivi po lepoj kosi i grudima. Ukoliko ste muškarac, ili negujete mačo imidž ili imate višak kilograma. Često menjate raspoloženja i nikada se ne zna kako ćete da reagujete. Lako se uvredite i brzo prasnete.

Rođeni u podznaku LAVA

Dostojanstvenim, samouverenim držanjem i otmenom pojavom uvek privlačite pažnju, gde god da se pojavite. Vaš hod je ponosan, a visoko uzdignuta glava uokvirena najčešće talasastom "grivom". Volite da brinete o svom telu, kondiciji, garderobi, što nije čudno kada se zna da vašim podznakom upravlja Sunce, simbol vitalnosti. Ukoliko ste dama, uvek ste sređeni i našminkani, sa naglaskom na usnama. Nastup vam je i pompezan i detinjast u isto vreme, pa ne možete ostati neprimećeni.

Rođeni u podznaku DEVICE

Pod uticajem vladaoca vašeg podznaka, Merkura, simbola komunikacija i vi ste kao i oni koji imaju podznak u Blizancima, mladoliki, šarmantni i duhoviti, i, samo na prvi pogled uzdržani. Jer, kada se raspričate, ne znate da stanete. Stalo vam je da ostavite dobar utisak, pogotovo ukoliko ste dama. Iako više volite neobavezan stil oblačenja, uvek delujete otmeno. Vaš prodoran pogled često govori više od reči, naročito ukoliko ste muškarac.

Rođeni u podznaku VAGE

Iako delujete uzdržano, čak pomalo hladno, volite i umete da se dopadnete drugima. Druželjubivi ste i veoma šarmantni, što je za očekivati s obzirom na to da vašim podznakom upravlja Venera, simbol šarma i lepote. Plenite prefinjenim manirima, ljubaznošću i diplomatskim taktom, svakome umete da ugodite. Vodite računa o svom izgledu, uvek ste doterani i umete da izaberete ono što ističe vaše atribute. Posebno vodite računa o kosi, a do poznih godina zadržavate mladalački izgled.

Rođeni u podznaku ŠKORPIJE

Tajanstveni ste i prilično zatvoreni i nije vas lako prozreti. Šta god da obučete delujete harizmatično, nikada ne možete ostati neprimećeni, jer vašim ascendentom upravlja Pluton, planeta koje simbolizuje seksualnost, moć i harizmu. Pod uticajem ste i erotičnog Marsa, pa kao magnet privlačite suprotni pol. Na ovalnom licu dominiraju izražajne oči oivičene gustim trepavicama ispod markantnih obrva. Ima nečeg opasnog u vama, a izraz vašeg lica retko otkriva o čemu razmišljate.

Rođeni u podznaku STRELCA

Gde god da se pojavite, vi dominirate, ako ne pojavom onda duhovitošću. Zračite vedrinom i bezbrižnošću, vrlo ste društveni i volite da budete primećeni. U toku ste svih zbivanja, volite sportski stil oblačenja i dugo zadržavate mladalački izgled. Ukoliko ste dama, privlačite pažnju svojim lepo izvajanim nogama i lepom kosom. Vašim podznakom upravlja Jupiter, planeta ekspanzije, pa idete iz krajnosti u krajnost, od zdravog, sportskog načina života do uživanja u porocima.

Rođeni u podznaku JARCA

Na prvi pogled, hladni ste i uzdržani, a raspoloženje vam je podložno čestim promenama. Vaša otmena pojava privlači pažnju okoline. Dostojanstveni ste i samouvereni, a vaš prodoran, ispitivački pogled sve registruje. Veoma ste harizmatični, naročito ukoliko ste pripadnik jačeg pola, a zbog lepe, uglavnom tamnije kose i vitkije, sitnije građe dugo ostajete mladoliki, pogotovo ako ste dama. Vašim podznakom upravljaju Saturn i Uran, planete oprečnog dejstva koje simbolizuju disciplinu i bunt, pa od njihove pozicije u horoskopu zavisi i koji utisak želite da ostavite na druge.

Rođeni u podznaku VODOLIJE

Zbog specifičnog, intrigantnog šarma, privlačite pažnju suprotnog pola, ali vi uživate u tome da budete primećeni. Druželjubivi ste i prijateljski nastrojeni. Pod uticajem vladaoca vašeg podznaka, Urana, planete novina i promena, uvek ste u trendu, naročito po pitanju garderobe i tehnike. Vašim podznakom upravlja i Saturn, simbol discipline i strogosti zbog kojeg delujete staloženo i hladnokrvno. Ukloliko ste dama, u prvom planu su vam lepo izvajane noge.

Rođeni u podznaku RIBA

Harizmatični ste i prefinjeni, a mladolik izgled uspevate da zadržite sve do poznih godina. Ukoliko ste dama, imate lepu kosu, grudi i noge, atribute koje uvek volite da istaknete. Pogledom koji mnogo toga skriva intrigirate suprotni pol. Pravi ste umetnički tip, volite poeziju, slikarstvo i muziku, i o tome rado pričate, što je sasvim normalno kada se zna da vašim podznakom upravlja Neptun, planeta koja simbolizuje umetnost, inspiraciju, nadahnuće, lepotu. Iako volite da jedete, ipak vodite računa o broju kalorija koje unosite.

Izvor: Novosti

Pogledajte još