Srbija, SAD, Rusija i Kanada za vikend u Beogradu

BEOGRAD, 24. juna 2009. (Beta) - Univerzitetska košarkaška reprezentacija Srbije završila je prvi deo priprema, a konačnu proveru imaće na turniru koji će se za vikend održati u beogradskoj Hali sportova.

Selektor reprezentacije Aleksandar Kesar rekao je danas novinarima u Beogradu da će Srbija danas ući u Univerzitetsko selo, a u subotu, nedelju i ponedeljak proveriće uigranost protiv selekcija Rusije, SAD i Kanade.

"Završili smo ciklus priprema van sela, u koje ćemo danas ući sa 14 igrača. Za nas je najvažnije da nemamo povreda i da je tim spreman. Nadam se da će i publika doći u stari 'hram košarke' da nas podrži", rekao je Kesar.

Srbija u subotu igra protiv Rusije, u nedelju protiv SAD i u ponedeljak protiv Kanade. Selektor je novinarima rekao da su rivali ozbiljni i jaki protivnici i da je svakome od njih cilj osvajanje medalje.

"Kao domaćini imamo obavezu da želimo da osvojimo medalju. To će, međutim, biti jako teško, jer su rivali izuzetno jaki. U svakom slučaju, mogu da obećam da ćemo se boriti i igrati najbolje što znamo, pa ćemo videti za šta će to biti dovoljno", rekao je Kesar.

Pravila takmičenja nalažu da svaka ekipa mora da ima 12 igrača, a trener je rekao da će sačekati krajnji rok za prijavu.

"Ekipu moramo da prijavimo do 30. juna ili 1. jula. Sačekaćemo taj rok jer se igra svaki dan i želimo da budemo osigurani za nepredviđene situacije", kazao je Kesar.

Selektor seniorske reprezentacije Dušan Ivković rekao je bi ovaj turnir trebalo da posluži da Beograd oseti atmosferu velikog takmičenja.

"Očekujem da ću pozvati nekoliko igrača iz ove selekcije među seniore, ali to nikako ne bi trebalo da ih opterećuje. Reprezentacija treba timskim duhom da se bori i da dobro igra i pravi rezultate", rekao je Ivković.

Karte za turnir koštaju 100 dinara i prodavaće se ne blagajni Hale sportova od 12 do 21.

Raspored utakmica na turniru:

Subota:

Srbija - Rusija (18.30)
SAD - Kanada (21.00)

Nedelja: 

Rusija - Kanada (18.30)
Srbija - SAD (21.00)

Ponedeljak:

SAD - Rusija (18.30)
Srbija - Kanada (21.00)

Pogledajte još