fbpx

Sindikat policije piše Dačiću: Kažete da gejevi nisu normalni, a nas šaljete na prajd

"Tražimo od Vas da i Vi zaštitite nas. Tražimo od Vas, kao najodgovornijih ljudi u državi da nas podržite time što ćete javno obećati i zapretiti onima koji se protive održavanju `gej parade` da će biti procesuirani po skraćenom postupku i najstrože kažnjeni svi oni koji napadnu povorku ili srpsku policiju. I tražimo da to zaista tako i bude", navedeno je u pismu Sindikata.

U otvorenom pismu se ocjenjuje da je sasvim logično, ukoliko Srbija ima snage da angažuje 5.000 policajaca za obezbeđivanje gej parade, da takođe angažuje i 50-ak sudija i tužilaca, koji bi procesuirali po skraćenom postupku sve one koji se ogluše o odluku državnog vrha da se "parada" održi.

Sindikat naglašava da je nekorektno od državnog vrha, a posebno od premijera i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, što su "mudro" odlučili da je održavanje "gej parade" u interesu države, a odmah nakon toga "hrabro" objavili da na njoj neće učestovati.

"Od nas srpskih policajaca se traži da gej paradu omogućimo i obezbedimo, a Vi gospodine Dačiću samo dva dana pred održavanje izjavljujete da gejevi nisu normalni i da ne morate postati gej da bi se nekom dodvoravao"
, podsećaju u Sindikatu i konstatuju da Dačić, kao prvi čovek MUP-a, ne sme davati takve izjave.

U Sindikatu policije naglašavaju da ne žele da bilo ko bude povređen na ulicama Beograda toga dana.

"Posebno smo zainteresovani da nijedan naš kolega ne bude u situaciji da mu bude ugroženo zdravlje i život, ne želimo takođe ni da oni, iz bilo kog razloga, ugroze zdravlje i život nekom drugom",
zaključeno je u otvorenom pismu Sindikata srpske policije državnom vrhu.

Izvor: Blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.