Dečaku obolelom od raka fali 20.000 evra za lečenje

Mora na operaciju ciste na mozgu u Moskvu: Vladimir Đorđević
Mali Vladimir mora u Moskvu na operaciju koja košta 40.000 evra, a nedostaje mu još oko 20.000 evra. Dečak je iznenada oboleo 2011. od kompleksne epilepsije i ustanovljena mu je cista na mozgu.

"Posle jakog epileptičnog napada, u Pančevu je ustanovljena kompleksna epilepsija, nakon čega smo upućeni u Tiršovu, gde su mu urađene dodatne analize i skener. Međutim, na skeneru se ništa nije videlo. Magnetna rezonanca je bila hitna i ja sam je platio. Ustanovljeno je da moje dete ima cistu na mozgu. Prijatelji iz Društva srpsko-ruskog prijateljstva su me povezali s Moskvom i tamo su mi doktori rekli da operacija može da se izvede. Kada smo rekli da detetu polako otkazuju desna ruka, desna noga, da ispušta stvari, pada i da i dalje ima napade iako redovno pije tablete, da ima glavobolje s povraćanjem, oni su rekli da to može da se uradi u Moskvi,"
kaže Siniša Đorđević, Vladimirov otac.

Siniša radi u Okružnom zatvoru, supruga Stanka je nezaposlena, a pored Vladimira imaju još dvoje dece koja idu u osnovnu školu, pa sredstva za odlazak u Rusiju nemaju, te su bili prinuđeni da zatraže pomoć.

Porodica Đorđević je ipak u Moskvu otišla sredinom jula, ali pošto su imali samo polovinu potrebne sume, operacija nije urađena. Usledila je sveopšta akcija u Pančevu, humanitarni sportski mečevi i koncerti, da bi se sakupilo što više novca. Sakupljeno je preko 450.000 dinara.

Pomoć Vladi se može pomoći preko humanitarnog SMS broja 1137 u Telenor i MTS mreži. Poruka je 100 dinara i ne obračunava se PDV. Pomoć može da se uplati i preko žiro-računa njegovog oca Siniše u Erste banci - 340-32110017-94.

Izvor: Blic

Pogledajte još