Beograđani prodavali bubreg preko interneta

0

Policija je podnela prijavu protiv A. K. (39) i G. S. (38) iz Beograda, zbog sumnje da su postavili oglas preko interneta da prodaju bubreg.

Policijski službenici Uprave za strance prikupljali su obaveštenja od osoba koja su objavljivala oglase za prodaju organa i informacije o potencijalnim kupcima i kontaktima sa njima, lekarima koji bi eventualno izvršili transplantaciju, kao i objektima u kojima bi eventualno transplantacija bila izvršena – zdravstvenim ustanovama ili neadekvatnim objektima.

Trgovina organima trebalo je da bude izvršena mimo medicinskih ustanova preko kojih je način doniranja ili prodaje regulisan.

Osumnjičenima su, radi daljeg postupka, oduzeti računari i mobilni telefoni, a preko Uprave za međunarodnu policijsku saradnju Interpol-Evropol-Selek obavešteni su nadležni organi države iz koje su usledili pozivi na oglas.

Policija će u narednom periodu nastaviti provere internet stranica i drugih oglašivača, kako bi se sprečila trgovina ljudskim organima, navedeno je u saopštenju.

Izvor: B92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.