Plastelin: Kreativni od malih nogu

0

Plastelin je meni lično bila najdraža igračka u detinjstvu, ako to mogu tako da nazovem. Moja baka i ja smo pravile najraznoraznije firuge od šarenih štapića plastelina.

Kao i svakoj devojčici i meni je baka bila jedna od najdražih ličnosti u detinjstvu. Ona je ispunjavala sve želje sestri i meni. Bila je najkreativnija osoba koju sam upoznala do petnaeste godine.

Pored savršeno ukrašenih torti koje nam je spremala za rođendane, umela je satima da nas uveseljava pravljenjem najrazličitijih oblika od plastelina.

Sećam se da su tih davnih osamdesetih dolazili iz opštinskih novina kako bi uradili priču o baki koja detinjstvo svojih unuka svakodnevno ulepšava najkreativnijim predmetima. Žao mi je što nemam slike, ali ispričaću vam šta je sve pravila. Šoljice i čajnik, rolati, stolovi i stoličice, papučice, krevete i ormane, torte, escajg za lutke…

Imali smo naš mali pribor – palstične nožiće i viljuške kojima smo sekli plastelin. istina, mi smo pravile, a baka to sređivala i dorađivala, ali svi su bili aktivno uključeni. Čini mi se kao da je to juče bilo, a ne pre toliko godina.

Juče sam svom detetu kupila plastelin i dok sam izlazila iz knjižare setila sam se svoje bake i predivnih predmeta koje nam je pravila.

D.A.R.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.