Ivanovićeva mora još mnogo da radi

BEOGRAD, 30. juna 2009. (Beta) - Srpska teniserka Ana Ivanović je predala Amerikanki Venus Vilijams meč osmine finala Vimbldona, a današnja britanska štampa ocenila je da mlada Beograđanka mora još mnogo da radi kako bi opstala u vrhu WTA liste.

Iako je njena prethodna pobeda na Vimbldonu oživela nade da se donekle vraća u formu koja ju je pre godinu dana dovela na mesto najbolje teniserke sveta, jučerašnjih 47 minuta borbe protiv Venus Vilijams pokazalo je da još mnogo mora da radi, piše Independent.

List podseća i da Ivanovićeva od prošlogodišnjeg osvajanja Rolan Garosa na pet uzastopnih turnira nije uspela da prođe dalje od osmine finala.

Pokretljivost nikada nije bila njena jača strana i često je nesigurna na mreži, ali sada je, čini se izgubila samopouzdanje i u snažnim udarcima sa osnovne linije, koji su bili temelj njenog uspeha, naveo je londonski list.

Ivanovićeva je predala meč na početku drugog seta u kojem je vodila sa 1:0, a prvi deo duela izgubila je sa 6:1.

Indipendent je pažnju posvetio i Novaku Đokoviću, koji je juče u osmini finala savladao Izraelca Dudija Selu sa 6:2, 6:4, 6:1.

List piše da je Đoković svoje ludorije i imitacije na terenu na Vimbldonu ostavio po strani i da odaje samo jedan utisak - čoveka koji je spreman da osvoji svoju drugu Gren slem titulu.

Independent navodi da Đokovića, ukoliko u četvrtfinalu savlada Nemca Tomija Hasa, čeka meč sa Rodžerom Federerom, koji je u vrhunskoj formi.

Najveću pažnju današnje britanska štampa posvetila je domaćem takmičaru Endiju Mareju, koji je posle "maratonskog" meča osmine finala, koji je trajao 237 minuta, pobedio Švajcarca Stanislasa Vavrinku sa 3:2, po setovima 2:6, 6:3, 6:3, 5:7, 6:3.

Pogledajte još