Bramerc podržava rad Tužilaštva BiH

Na sastanku se razgovaralo o aktivnostima Tužilaštva BiH na jačanju regionalne saradnje pravosudnih institucija, kao i jačanju saradnje sa udruženjima žrtava te aktivnostima koje se preduzimaju s ciljem ubrzanja procesuiranja predmeta ratnih zločina, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Razgovarano je i o jačanju kapaciteta Tužilaštva BiH i povećanju broja tužilaca, te o realizaciji dijaloga o reformi pravosuđa.

Bramerc je podržao rad Tužilaštva BiH i regionalnu saradnju tužilaštava BiH, Srbije i Hrvatske u procesuiranju predmeta ratnih zločina.

Tužilac BiH Goran Salihović je rekao da će se za narednu godinu morati osigurati više sredstava za proces ekshumacije i identifikacije nestalih osoba.

Zaključeno je da će se uspešna saradnja dva tužilaštava nastaviti u budućnosti, sa zajedničkim ciljem - otkrivanjem i krivičnim gonjenjem počinilaca ratnih zločina.

Tokom trodnevne posete BiH, Bramerc će se sastati sa domaćim i međunarodnim zvaničnicima, organizacijama porodica žrtava i predstavnicima međunarodne zajednice u BiH.

Glavni haški tužilac došao je u BiH u sklopu pripreme izveštaja o završnoj strategiji rada tužilaštva, koji će Savetu bezbednosti UN biti predstavljen do kraja ove godine.


Beta

Pogledajte još