Detroit se pojačava, Kid na ceni

NJUJORK, 2. jula 2009. (Beta-AP) - Košarkaški klub Detroit Pistons pojačaće se za sledeću sezonu NBA lige potpisivanjem petogodišnjih ugovora sa Benom Gordonom i Čarlijem Viljanovom, izvestila je agencija Asošiejted Pres pozivajući se na neimenovan izvor.

Gordon će u Detroit stići iz Čikaga gde je bio najbolji strelac, dok je Viljanova nastupao za Milvoki. Nekadašnji saigrači za Univerziteta Konektikat tako će, kada i zvanično potpišu ugovore sa Detroitom, ponovo biti ujedinjeni u jednom timu.

Mediji u SAD navode da Detroit namerava da se pojača i proslavljenim plejmejkerom Džejsonom Kidom kako bi ponovo bio kandidat za osvajanje šampionske titule. Kid je, ipak, u neformalnim pregovorima i sa sadašnjim timom, ali i sa Njujorkom.

Viljanovu je, inače, u svom timu želela i uprava Klivlenda, koji je već dogovorio dolazak Šekila O'Nila.

Klivlend bi, takođe, rado doveo i Hjustonovog Rona Artesta, koji je frustriran činjenicom da su dve preostale velike zvezde "raketa", Jao Ming i Trejsi Mekgrejdi, teže povređene.

Finalista NBA lige Orlando pokušaće da nadoknade odlazak Turčina Hida Turkoglua i centra Marćina Gortata, koji je prošle sezone bio zamena Dvajtu Hauardu.

Turkoglu je blizu Portlanda, a generalni menadžer Hjustona Deril Mori toliko je "zagrizao" za Gortata da je navijače svog tima zamolio da Poljaku preko društvenih sajtova poput Fejsbuka i Tvitera šalju što više poruka i dozovu ga u Teksas.

Ugovori, ipak, neće moći da se potpisuju do 8. jula do kada će se ograničiti budžet timova za sledeću sezonu.

Pogledajte još