Promocija albuma grupe Tir na n'Og

Grupa "Tir na n'Og" - što na starokeltskom jeziku znači "zemlja večne mladosti", imala je promociju svog prvog albuma na splavu "Plastic Jam" 

Numere koje smo čuli na promociji su, sad već hit koji ima i spot, Danny Boy, Brodovi (numera koja takođe ima spot), Stvoriću svet, Foggy Dew. Prijatnu atmosferu toplog jesenjeg popodneva upotpunila je i spontana virtuoznost violine i jedinstven, prodoran ženski vokal Jovane Vujnović. Otpevane na srpskom i engleskom jeziku, numere imaju jak autorski pečat, a u njima se provlače pank, folk i još mnogi drugi pravci.

Debi album grupe  "Tir na n'Og" izašao je 19. septembra u izdanju ''One records'' iz Beograda. Album predstavlja spoj tradicionalnih irskih pesama i autorskog rada. Ima 10 numera, od kojih polovinu čine obrade irskih tradicionala u autentičnom aranžmanu grupe, a drugu polovinu čine autorske pesme. Žanrovska šarenolikost i preplitanje više stilova čine ovaj album interesantnim i primamljivim za ljubitelje različitih muzičkih ukusa.
 
"Tir na n'Og" čine zaljubljenici u irsku muziku: Jovana Vujnović (vokal), Jovan Dragumilo (gitara i vokal), Miroslav Kočić (violina), Ranko Radovanov (bas gitara) i Damir Žigić (bubanj).
Nakon ovog albuma, grupu očekuju svirke po Vojvodini, a najavljuju se nastupi i u inostranstvu.

Konačno je grupa "Ortodox Celts" dobila pravu konkurenciju. 

Nada Veljković

Pogledajte još