Kako su Štreberi postali kraljevi reklama

Nedavno se podigla velika prašina kada je troje glavnih glumaca u seriji „Štreberi“ tražilo honorare od milion dolara po emisiji. Postavilo se odmah potom i pitanje koliko najplaćeniji glumci zarađuju po epizodi serije u kojoj igraju, ali i odakle producentima toliki novac za basnoslovne honorare.

Odgovor na poslednje pitanje je jednostavan: sve dobrostojeće kompanije ne žale novac da promovišu svoje proizvode i usluge tokom reklamne pauze za vreme epizode „Štrebera“. I to za svega trideset sekundi reklame voljne su da plate 326.260 dolara.

Prema najnovijem izveštaju koji je objavio „AdWeek“ a preneo magazin „Time“, upravo su „Štreberi“ serija sa najskupljim reklamnim blokom, pa mreža CBS na kojoj se emituju zadovoljno trlja ruke nakon svake epizode.

Rezultati su takođe pokazali da se najviše isplati reklamirati proizvode tokom emitovanja komičnih serija. Naime, sa izuzetkom pevačkog takmičenja „Glas“ (The Voice), koje je takođe zabavnog karaktera, samo su dve drame ušle u top 10: „Uvod u Anatomiju“ (Grey’s Anatomy) i „Skandal“ (Scandal)


B92