ŽENE SE PRETVARAJU U KRAVE: Kontroverzna reklama potresla Južnu Koreju (VIDEO)

Kompanija mlečnih proizvoda u Južnoj Koreji izvinila se zbog svoje kontroverzne reklame, u kojoj se žene pretvaraju u krave. Video koji je postavljen na "Jutjub" kanalu te kompanije je povučen, ali tek posle burne reakcije i osude javnosti.

Najveća južnokorejska kompanija mlečnih proizvoda "Seoul Dairy Cooperative" saopštila je da se iskreno izvinjava zbog reklame u kojoj se žene pretvaraju u krave.

Javnost je, prethodno, burno reagovala zbog odluke kompanije da takvu reklamu objavi krajem novembra, ali su otvorene i polemike o seksizmu u Južnoj Koreji.

Na spornom video-snimku, koji je objavljen na Jutjub kanalu, čovek tajno snima grupu žena u šumi, koje u beloj odeći vežbaju jogu. Snimatelj, potom, slučajno staje na grančicu, a žene se pretvaraju u krave.

Nakon što je reklama objavljena, korisnici društvenih mreža ostavljali su negativne komentare poput "muka mi je", "ovo je previše", prenosi Si-En-En.

Kompanija je, međutim, tvrdila da joj je jedini cilj bio da se reklamiraju njeni organski proizvodi.

Posle oštre reakcije i osude javnosti video je povučen, a kompanije se sada i izvinila. U saopštenju se, između ostalog, navodi da se izvinjavaju svima onima kod kojih je reklama izazvala neprijatnost.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još