PODELILA JAVNOST: U reklami za norvešku poštu Deda Mraz ima dečka (VIDEO)

Božićna reklama u Norveškoj, koja prikazuje Deda Mraza koji ima muškarca za emotivnog partnera, izazvala je različite reakcije, među kojima su i brojne pohvale.

Poštanska služba "Posten", snimila je reklamu u kojoj se prikazuje romantična veza koja se razvija između dvojice muškaraca.

Reklama je realizovana povodom 50 godina od dekriminalizacije homoseksualizma u Norveškoj.

Pod nazivom "Kada je Hari sreo Deda Mraza" - koji je svojevrsna referenca na film iz 1989. godine, "Kada je Hari sreo Sali" - reklama prikazuje prvi susret para, a to se desilo kada Hari ugleda Deda Mraza dok dostavlja poklone.

Dva muškarca gledaju jedan u drugog, pre nego što Deda Mraz nestane u - dimnjaku.

U reklami se dalje prikazuju sastanci para, a potom i kako Deda Mraz stiže u Harijev dom da isporuči poklone.

Hari je prikazan kako pažljivo bira svoju odeću i prska se losionom posle brijanja.

Vidi se da se par sve više zbližava tokom njihovog prazničnog sastanka svake godine, a Hari mu je u jednom trenutku, nakon što Deda Mraz ode, poručio: "Nedostajaćeš mi".

Na kraju je prikazano kako Deda Mrazu piše pismo sadržaja: "Sve što želim za Božić si ti".

Deda Mraz se pojavljuje u njegovoj dnevnoj sobi i kaže mu: "Pa, ugovorio sam pomoć ove godine... da bih mogao da budem sa tobom". Usledio je poljubac.

Tekstualni deo reklame poručuje: "Godine 2022, Norveška obeležava 50 godina mogućnosti da volimo koga želimo. Srećan Božić i Nova godina, od svih nas, svima nama!".

- U prošlogodišnjoj reklamnoj kampanji Deda Mraz je bio ljut na Norvešku poštu koja mu je oduzela "posao" - ove godine Deda Mraz je srećan što Norveška pošta može malo da ga rastereti, pa da bude sa onim koga voli - naveli su iz marketing-službe Pošte.

Izvor: RTS
Foto: Posten - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još