Tek osnovani, a već u skupštini

Treća Srbija dobiće i mandat u Skupštini Srbije, pošto je nekadašnja poslanica Narodne partije i URS Dragana Đuković pristupila toj stranci.

„Ulazak u parlament će nam omogućiti da pokrećemo inicijative i upućujemo amandmane. Prvi naš predlog biće pred poslanicima Narodne skupštine već ovih dana“, najavljuje predsednik Aleksandar Protić za list Danas.

Novi lider Treće Srbije kaže da ta stranka neće davati blanko podršku Vladi Srbije niti će unapred odbijati saradnju sa ostalim parlamentarnim strankama. „Naša ideja je da budemo konstruktivni, da upućujemo predloge, primedbe, sugestije. Gde se potezi Vlade budu slagali sa našom politikom, podržaćemo ih, u suprotnom nećemo. Isto ćemo se odnositi prema opozicionim partijama. Sigurno nećemo podržavati nečije lične interese ili zastupanje interesa bilo koga drugog do Srbije i njenih građana“, poručuje Aleksandar Protić.

Prema rečima Protića, Treća Srbija ne želi da učestvuje u sukobu između takozvane prve i druge Srbije, koji traje decenijama.

„Naša osnovna ideja je da prevaziđemo te razlike, da budemo iznad njih, da pronađemo konsenzus u narodu oko važnih pitanja“, poručio je Protić.

Treća Srbija je osnovana u Novom Sadu nakon što je pet odbornika desničarskog pokreta Dveri podržalo smenu gradonačelnika iz redova DS Igora Pavličića. Oni su sa odborom NOPO, nekim članovima SDPS i nezavisnim kandidatima osnovali Treću Srbiju.

Danas

Pogledajte još