Kolovozi vlažni, saobraćaj pojačan na prilazima gradu

Saobraćaj je trenutno van gradskih sredina umerenog intenziteta i obavlja se bez većih zastoja i posebnih ograničenja, osim na deonicama gde se izvode radovi.

Prema informacijama Uprave Granične policije, na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila su oko 30 minuta.

Prema informacijama JP "Putevi Srbije", na deonicama na kojima se izvode radovi, odnosno na kojima su prisutni putari sa mehanizacijom, režim saobraćaja je izmenjen i usporen.

Vozačima se savetuje da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju i da brzinu kretanja vozila prilagode datim uslovima na putu.

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirano je 106 saobraćajnih nezgoda u kojima je 56 osoba teže i lakše povređena, a jedna osoba izgubila je život.

U Beogradu je zabeleženo 60 nezgoda u kojima su 22 osobe povređene.

- Na beogradskim ulicama saobraća 1.326 vozila javnog gradskog prevoza od čega 144 tramvaja, 94 trolejbusa i 1.088 autobusa - rekao je dežurni dispečer GSP Beograd Sloba Mirković.

Vozila na linijama 25, 25 P i 26 saobraćaju od jutros izmenjenom trasom zbog radova u Ulici Maksima Gorkog. U smeru ka periferiji, saobraćaju iz Golsvordijeve ulicama Mileševska, Cara Nikolaja Drugog, Maksima Gorkog i dalje redovnom trasom, a u smeru ka centru Beograda ulicama Maksima Gorkog, Cara Nikolaja Drugog, Makenzijeva, Kursulina, Sindjelićeva i dalje redovnom trasom. Radovi će trajati do 23. oktobra.

Izvor: Blic

Pogledajte još