Verovali ili ne: O veličini penisa najviše brinu najobdareniji

Žene ne mare zbog veličine, muškarci strahuju čak i bez razloga

Obdareni muškarci se često stide svojih penisa, dok muškraci sa manjim polnim oragnom imaju dosta samopouzdanja.

Pomalo iznenađujuće? Ne i prema vođi studije, Dejvidu Vilu, psihijatru na Kraljevskom koledžu u Londonu koji je rekao sledeće:

U pitanju je emocionalani osećaj. Kao i drugi oblici telesnog nezadovoljstva, strah zbog veličine penisa je retko kada povezan sa stvarnošću.

U onlajn istraživanju učestvovalo je 173 muškaraca koji su popunjavali upitnike o izgledu svog tela, erektilnoj funkciji i zabrinutosti oko izgleda penisa.

Zašto su pojedini muškarci tako zabrinuti

Upitnik ove studije sastojao se i od dodatnih pitanja zašto muškarci toliko brinu o ovoj temi, zbog straha da će ih partner odbiti, zbog straha od samoće, zbog mogućnosti da budu nagi pred ženama i muškarcima i šanse da ih drugi ismejavaju.

Psihijatra Dejvida Vila posebno je iznenadilo to što muškarci strahuju da će se njihova veličina “otkriti” i kada su obučeni.

Među testiranima, 30 posto je izjavilo da je nezadovoljno izgledom intimnog pdoručja, oko 35 procenata je veoma zadovoljno izgledom penisa, dok se ostatak kreće negde između zadovoljnih i nezadovoljnih.

Studija je pokazala i da su najzabrinutiji stariji muškarci, homoseksulaci i biseksualci.

Veliki broj strahova izazvan je nekom traumom, zadirkivanjem bivših partera ili lošim iskustvom iz tinejdžerskog perioda.

A koje mere su toliko uplašile muškarce? Studija je otkrila da se veličina penisa kretala od od sedam do 17,8 centimetara u u neerektivnom stanju ,odnosno od 10 do 20 centimetara u erekciji.

Što se tiče obima, on je u prvom slučaju iznosio od sedam do 13 centimetara, a u drugoj situaciji od devet do 17 centimetara.

Izvor: 24sata

Pogledajte još