Jaka veza = zajednički bankarski račun

Zajednički bankarski račun pokazuje da parovi koji žive zajedno imaju jaku vezu i više su posvećeni jedno drugom. Istraživanje je otkrilo da parovi koji nisu venčani i žive zajedno, a imaju zajednički račun, imaju jaku i stabilnu vezu.

Istraživanje su sproveli psiholozi Univerziteta Ajova koji tvrde da ključ uspešne veze leži u tome kako parovi upravljaju svojim novcem. Istraživači su intervjuisali više od 900 mladih muškaraca i žena koji žive sa svojim partnerima, prenosi Daily Mail.

Pitanja su bila poput "Koliko ima izgleda vaša veza da bude dugovečna?" ili "Koliko ste posvećeni vašoj vezi?". Rezultati su pokazali da parovi koji žive zajedno, imaju zajednički račun i nemaju planova o venčanju su jednako srećni kao i oni koji žive zajedno i planiraju venčanje. Ali, parovi koji imaju razdvojene račune imaju manje kvalitativne rezultate.

"Kada parovi imaju zajednički račun ne samo da unapređuju svoju imovinu zajednički i donose zajedničke odluke već stvaraju ekonomsku zajednicu sa identitetom 'mi'", navodi se u izveštaju istraživanja koje je objavljeno u Journal of Family Issues.

Psiholog Šila Kegan kaže za Daily Mail da ovo istraživanje ima smisla.

Ako imate odvojene račune, tako govorite da nista baš sigurni u svog partnera i da želite da mu date malo vremena. Ali ako imate zajednički račun onda partneri na to gledaju kao prvi korak u stremljenju ka zajedničkom životu“, kaže Kegan.

Izvor: Bizlife.rs

Pogledajte još