Vojislav Koštunica: Ni Tadićeva Vlada nije bila gora

Za razliku od Vlade Srbije, Vojislav Koštunica se zalaže za prekid priključenja EU i političku neutralnost. Povodom imenovanja Franka Fratinija za savetnika u Vladi Srbije, on ističe da je „zabrinjavajuće da je kandidat za generalnog sekretara NATO savetnik u Vladi države koja je vojno neutralna. Ipak sam u jedno siguran, a to je da narod neće dozvoliti da Srbija napusti vojnu neutralnost i uđe u NATO, bez obzira na to da li možda nekome padaju i takve ideje na pamet“.

Komentarišući nastupajuće lokalne izbore na Kosovu, Koštunica poručuje da se „radi o lažnim izborima u lažnoj državi na koje, neverovatno, baš srpska vlast poziva sopstveni narod koji živi u toj nepriznatoj državi“. Predsednik DSS-a očekuje vanredne izbore i u Beogradu i u Republici.

„Na vanrednim izborima SNS bi dobio priliku da proveri da li se narod slaže sa ovakvom politikom koju sada vode i koja se razlikuje od onoga što su nudili, pogotovu kada je reč o Kosovu i Metohiji, pred izbore 2012“ kaže Vojislav Koštunica u intervjuu za nedeljnik NIN.

Pogledajte još