Veliki Trnovac: Pronađen auto smrti

Kako „Novosti“ saznaju u policijskoj upravi u Vranju, u četvrtak pre podne policija je pronašla automobil - crni „audi“, kojim je usmrćen policajac Goran Đorđević dok je obavljao dužnost. Vozilo je pronađeno na kraju sela Veliki Trnovac, u blizini administrativnog prelaza „Mali Trnovac“.

U policija ne žele da komentarišu da li su zaista na tragu vozaču automobila, kako se spekuliše u javnosti, jer ni na koji način ne žele da ugroze istragu.

Načelnik vranjske policije Slađan Velinović kaže za „Novosti“ da policija intenzivno radi na rasvetljavanju slučaja u kome je stradao njihov kolega.

Policija je privela suvozača iz "automobila smrti", koji je pokosio policajca Gorana Đorđevića (44). Radi se o Bajramiju Rešatu, četrdesetogodišnjem automehaničaru iz Velikog Trnovca, kome je određen pritvor od 48 sati. Pored ostalog, sumnja se da je učinio krivično delo „pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela“.

Pretpostavlja se da je on pomogao zasada još nepoznatom vozaču da se sakrije nakon što je pokosio policajca koji ga je zaustavljao. Prema onome što nezvanično saznajemo, policija zna ime ubice policajca i pitanje je vremena kada će biti priveden pravdi.

Albanci u Velikom Trnovcu odbijaju da sarađuju sa policijom, što dodatno otežava istragu.

Policajac Goran Đorđević, koji je poginuo na dužnosti u Bujanovcu, dok je pokušavao da zaustavi vozača crnog „audija“, u kome je, prema dojavi, prevožena droga, biće sahranjen u petak u 13 sati na groblju u rodnom selu Krševica kod Bujanovca.

- Preminuo je jedan policajac koga je na dužnosti ubila nepoznata osoba svojim automobilom. Istoga dana u Nišu je uhapšen žandarm koji je ranio sugrađanku. To što je u jednom danu bilo dva primera, jedan loš, a drugi tragičan u vezi sa policijom, govori o težini policijskog posla - izjavio je u četvrtak premijer Ivica Dačić. - Policija je veliki sistem, koji ima 45.000 ljudi i uvek je moguće da dođe do problema, prekoračenja ovlašćenja ili zloupotrebe.

Dačić je podvukao da nema jake države bez jake vojske i policije, istakavši da ne govori o diktaturi niti o vojnoj ili policijsoj državi:

- Treba da se ponosimo i gradimo kult tih institucija, a mi smo takvi da volimo sve da rasturimo.

Izvor: Novosti

Pogledajte još