Vučić: Let za Abu Dabi je važan za Srbiju

Vučić je u obraćanju na prijemu povodom promotivnog leta Erbasa A 319 koji nosi ime Novaka Djokovića, rekao da je ovo važan dan za našu zemlju, i verovatno i važniji nego za samu kompaniju.

On je objasnio da je važan i zbog toga što se pokazalo da smo u stanju da menjamo navike i način razmišljanja i da uspemo da postignemo i napravimo i više od onoga što smo očekivali.

Vučić je rekao da na promotivni let idu i profesori sa Beogradskog, Niškog i Novosadskog univerziteta, i da je u stvari suština tog puta da se dovedu nove investicije i investitori i naprave nove kompanije kao što je Er Srbija.

U tom smislu, Vučić je podsetio i na memorandume o saradnji sa Mubadalom, o izgradnji delova za avioindustiju, kao i istraživačkog centra, i u budućnosti fabrike čipova.

On je naveo da je Srbiju teško zaustaviti na tom izuzetno dobrom putu.
Vučić se zahvalio i proslavljenom srpskom teniseru Novaku Djokoviću na podršci, a čije ime prvi avion Er Srbije nosi, ali mu i poručio da se ne sekira zbog politički ostrašćenih napada.

Vučić je naveo da je u Srbiji česta pojava da se napada i uništava ono što je najbolje, istovremeno mu poručivši da kao što njegovu ljubav prema Srbiji niko ne može da uništi, takodje ne može da uništi ni ljubav običnog i normalnog naroda prema njemu.

U kratkom obraćanju Kondić je rekao da je ovo prvi korak za novi početak, poželeo svima srećno putovanje, ali i mnoga brojna putovanja počevši od današnjeg dana.

Blic

Pogledajte još