Majka dve godine držala devojčicu u gepeku, krila rođenje od muža

0

Francusku javnost je danas šokirala vest o otkriću neuhranjene i dehidrirane devojčice, koja je, izgleda od rođenja, držana u gepeku automobila.

U saopštenju francuske policije se navodi da su devojčicu starosti između 15 i 23 meseca u petak, 25. oktobra, pronašli automehaničari kad je njena majka dovezla automobil u automehaničarsku radionicu u gradu Terason u centralnoj Francuskoj, prenela je agencija AFP.

Jedan od mehaničara je iz gepeka čuo “čudne zvukove, nalik stenjanju”, a kad ga je otvorio, ugledao je devojčicu, koja je gola ležala u sopstvenom izmetu. Bila je dehidrirana i imala visoku temperaturu, navela je policija.

Dete je odvezeno u bolnicu, gde su doktori nakon pregleda objavili da je zaostala u rastu i da pati od psihičkih problema.

Okružni tužilac Žan-Pjer Lafit je u izjavi za AFP rekao da je devojčica “bila sakrivena, čini se od rođenja, a što je još ozbiljnije, ona je veoma zaostala u razvoju”.

Čitava situacija je prosto neverovatna” istakao je tužilac.

Policija je nakon otkrića devojčice uhapsila njenu majku (45) i njenog 40-godišnjeg partnera, koji su optuženi za zlostavljanje deteta i ugrožavanje maloletnog lica. Ukoliko budu proglašeni krivima, preti im kazna zatvora u trajanju od najviše deset godina.

Majka je policiji rekla da je rodila u tajnosti i zatim od svih, uključujući i svog partnera, koji je otac devojčice, krila da dete uopšte postoji. Par ima još dvoje dece, četvorogodišnju devojčicu i dva dečaka od devet i deset godina, koje su nakon hapšenja roditelja preuzele socijalne službe. Majka i otac su oboje portugalskog porekla i nezaposleni.

Izvor: vijesti.in.rs

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.