Ivana Španović u užem izboru za atletičarku Balkana

Španovićeva je ove sezone imala zapažene rezultate. Najpre je u februaru na Balkanskom prvenstvu u Istanbulu postavila novi nacionalni rekord u dvorani, kada je u skoku u dalj zabeležila rezultat od šest metara i 73 centimetara, dok je u disciplini na 60 metara istrčala za sedam sekundi i 54 stotinke i osvojila srebrnu medalju.

U nastavku sezone ŠPanovićeva je imala ozbiljnije zdravstvene probleme i bilo je neizvesno da li će biti spremna za Svetsko prvenstvo u Moskvi.

Španovićeva je dve nedelje pre takičenja na Svetskom prvenstvu učestvovala na mitingu u Bugarskoj, gde je skočila drugi najbolji rezultat u karijere (6,76 metara).

Srpska atetičarka je na Svetskom prvenstvu osvojila bronzanu medalju, pošto je u finalu skočila novi nacionalni rekord od šest metara i 82 centimetara.

Zahvaljujući rezultatu ostvarenom na SP, Španovićeva je dobila poziv da nastupi za reprezentaciju Balkana na mitingu "Decanation" u Francuskoj.

Španovićeva je u Valensu imala izvanrednu seriju skokova, ona je ponovila svoj najbolji rezultat i nacionalni rekord od 6,82 metara i pobedom timu Balkana donela maksimalan broj bodova.

Svečanost proglašenja najboljih atletičara i atletičarki Balkana održaće se 29. oktobra u Jerevanu.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.