Bramerc: Izveštaj će biti pozitivan

Taj izveštaj biće predstavljen u decembru Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Bramerc, koji se danas sastao sa državnim sekretarom Ministarstva pravde i državne uprave Danilom Nikolićem, kako se dodaje u saopštenju Ministarsva pravde i državne uprave, pohvalio je dosadašnje rezultate koje je Srbija postigla u rešavanju problema procesuiranja ratnih zločina.

On je takođe, istakao da je zadovoljan regionalnom saradnjom između tužilaštava Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije i izrazio uverenje da će se saradnja nastaviti i unapređivati kako bi se problem ratnih zločina što pre rešio.

Državni sekretar je sa Bramercom razgovarao o dosadašnjoj saradnji, ali i o unapređenju buduće saradnje između Srbije i Haškog tribunala.

Nikolić je, kako se ističe, rekao da su Srbija i Tužilaštvo Haškog tribunala u prethodnom periodu imali jako dobru i kvalitetnu saradnju i da će se ona i dalje odvijati na nivou utvrđenom zaključcima Vlade Srbije nakon oslobađajuće presude Gotovini, Markaču i Hradinaju.

On je naglasio da je Srbija posvećena progonu ratnih zločinaca, ali da to isto očekuje i od tužilaštava i sudova Bosne i Hercegovine i Hrvatske, "jer zločini i zločinci ne smeju imati nikakav vid zaštite ili tolerancije".

B92

Pogledajte još