Policija: Uhapsili čoveka jer im je tražio da vrše svoju dužnost

Aleksić je sa lisicama na rukama sproveden u policijsku stanicu, gde mu je napisana krivična prijava zbog ometanja službenog lica u obavljanju dužnosti.

- Automobil mi je zaklanjao ceo izlog. Nekoliko puta zamolio sam komšiju da tu ne parkira, ali on nije želeo da skloni auto - priča Aleksić šta se dogodilo 27. oktobra pred njegovom cvećarom u Đurićevoj 30.

Na početku ulice je i znak za zabranjeno parkiranje, pa je Aleksić policiju. Aleksić kaže da su saobraćajni policajci radio-vezom odmah zatražili auto-dizalicu.

- Pauk je došao posle pola sata, a sa radnicima “Parking servisa” došao je i saobraćajni policajac koji je odbio da skloni nepropisno parkiran džip jer “onda mora da skloni još pet nepropisno parkiranih vozila u blizini”. Nije mu se dopalo što sam mu rekao da je on tu da interveniše kada se ne poštuje zakon i pokazao mu znak za zabranu parkiranja. On se udaljio par metara i telefonirao. Za samo tri minuta pojavila se patrola policije i odmah su mi stavili lisice na ruke - priča Aleksić.

Jedan od očevidaca ocenjuje da nije bilo razloga za hapšenje.

- Nisam video da je Aleksić fizički nasrnuo na policajce, niti da se neprimereno ponašao prema njima - kaže V. R., stanar iz komšiluka cvećare.

Policajci su Aleksića odveli u stanicu i tamo, tvrdi on, nastavili sa pretnjama i uvredama.

U MUP-u ističu da je protiv Nebojše Aleksića podneta krivična prijava. “Prijava je podneta istog dana kada je on pozvao da se požali na parkirani automobil ispred ulaza njegove radnje. Razlog privođenja je ometanje ovlašćenog službenog lica u obavljanju službene dužnosti obezbeđivanja bezbednosti ili održavanja javnog reda i mira”, saopšteno je iz MUP-a.

- Kada sam im rekao da ne poštuju moja ljudska prava, da nisu imali razloga da me privode i da ću ih prijaviti zbog pretnji, poput onih da će me staviti u ćeliju sa homoseksualcima, kao i zbog zloupotrebe službenog položaja, odgovorili su mi da to ni slučajno ne radim. Oni mogu, pretili su mi, da me “spakuju u gepek i provozaju Zvezdarskom šumom”... Govorili su mi da “ne znam ko su oni” - ističe Aleksić.

On dodaje i da mu nisu dozvolili da sedne, već je, kaže, morao da stoji satima dok se nije pojavio njegov advokat.

- Tek tada su počeli da se ponašaju normalno. Sve se završilo time što je protiv mene napisana krivična prijava - kaže Aleksić.

On je o svemu obavestio zaštitnika građana, pisao je predsedniku Srbije, premijeru i ministru policije, direktoru policije i Upravi saobraćajne policije. Do sada mu je, kaže, jedino odgovorio načelnik saobraćajne policije koji će ga primiti na razgovor.

Izvor: Blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.