Savić: Možemo da budemo ponosni!

Crvena zvezda je na Tašmajdanu pobedila Pro Reko sa 11:7, ali je eliminisana posle izvođenja peteraca (3:2).

"Gledali smo spektakl dve vrhunske ekipe. Pokazali smo karakter agresivnom igrom, anulirali prednost i ušli u peterce, koji su kocka. Ni Pro Reku nije bilo lako, ali moramo da se prilagođavamo na glupa pravila pojedninih monopolista u Evropskoj plivačkoj federaciji. Nije potrebno trošiti reči na njih, ali neke stvari moraju da se promene. Nismo zadovoljni, ali možemo da budemo ponosni", rekao je Savić posle dramatične utakmice.

Golman Crvene zvezde Denis Šefik izjavio je da su penal-rulet i iskustvo italijanskog tima odlučili pobednika dvomeča protiv Pro Reka u revanšu plej-ofa za grupnu fazu vaterpolo Lige šampiona.

"Stigli smo četiri razlike, ali na ruletu nismo uspeli. Italijani su iskusnija ekipa, imaju mnogo veći broj dobrih šutera.

Čestitao bih svojoj ekipi na fenomenalnoj igri, u dugoj karijeri ovakvo požrtvovanje nisam video. Dobili smo sa četiri razlike ekipu koja je uz Primorje najbolja u Evropi. Grčki sudija nam je u prvom meču napravio mnogo veliku razliku koju nismo uspeli da anuliramo", rekao je Šefik na bazenu Tašmajdan.

Iskusni golman je dodao da je ljut na bivše čelnike Vaterpolo saveza Srbije zbog toga što su, kako je naveo, dozvolili da Crvena zvezda kao aktuelni kontinentalni prvak igra u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

"Sramota je što ekipa koja je prvak Evrope i koja je uzela "duplu krunu" u Srbiji uopšte igra kvalifikacije. Naš savez je ostao nem na to, ljudi koji su ga vodili u tom momentu. Bilo koja vaterpolo sila bi napravila haos kada bi se desilo da njihova ekipa kao evropski prvak igra kvalifikacije", istakao je Šefik.

Pogledajte još