Đoković: Još da osvojim Dejvis kup i – savršeno!

“Fantastičan kraj sezone, ali ovde nije kraj, predstoji nam Dejvis kup i bilo bi savršeno kada bismo titulom okončali godinu”, rekao je Đoković i dodao:

“Fizički sam iscrpljen, uzimajući u obzir koliko sezona traje. Odigrao sam mnogo napornih i emotivno iscrpljujućih mečeva, ali bio sam i u gorim situacijama. Kao nedavno, kada sam posle poraza na US openu posle samo dva dana igrao u drugoj vremenskoj zoni i u drugim uslovima. Dejvis kup u meni budi najveće i najbolje emocije, daću sve od sebe da se oporavim i da pružim maksimim”.

Novak je u finalu Mastersa dobio Nadala sa 6:3, 6:4 i osvojio je sedmi trofej ove sezone.

“Osećam zadovoljstvo, ispunjen sam srećom i svim pozitivnim stvarima koje sportista može da doživi u ovakvim trenucima. Igrao sam protiv svog najvećeg rivala, broja jedan na svetu, ali ono što sam napravio u poslednja dva i po meseca zaista je neverovatno. Nisam očekivao da neću izgubiti nijedan meč od finala US opena. Takav niz mi uliva dodatno samopouzdanje, a onda mogu da igram tenis koji mi je karakterističan. Već sam imao i duži niz, 2011. godine, znam kako je dobar osećaj, tada se potežu udarci koji se možda ne bi igrali da nema samopouzdanja”, kaže srpski teniser za B92.

Nadal sada vodi sa 22-17 u pobedama, a Đoković smatra da uvek odlučuju nijanse.

“U našim mečevima vera u sebe i psihička stabilnost i smirenost donose pobedu, pošto je igrački razlika mala. Svestan sam da u ovakvim mečevima odlučuju dva-tri poena. Igram mnogo bolje protiv njega nego što je to bio slučaj sredinom godine”, zaključio je Đoković za B92.

Pogledajte još