Danijel Čehranov feat. Maat Bandy – preslušajte novi, domaći deep house EP

Gologuze igračice, najgora, najnekvalitetnija moderna muzika, romantično nazvana „EDM“ (electro dance music) uz popunjenost klubova ljudima kojima je ogledalo provoda isključivo mrštenje po separeima i trošenje velikih količina novca zarad pokazivanja pred drugima, svakodnevnica su onoga što mnogi reklamiraju kao „najluđi i najbolji noćni provod u Evropi“. Okej, ne.

Iz mora ovakvih gluposti koje ga preplavljuju poslednjih deset i više godina, Beograd je počeo da se skromno ali aktivno budi u poslednje vreme i polako nudi svojim stanovnicima i posetiocima i nešto moderniji, drugačiji i malo manje mainstream provod. Ipak, jedna od glavnih stvari koja je bitna da bi se muzička scena nekog grada ili države ustanovila nije samo prostor za provod ili muzika koja se pušta, već kvalitetna i jaka scena onih koji stvaraju muziku.


Tu na scenu dolazi veliki broj mladih talenata koji stvaraju ono što bi trebalo da bude naš nacionalni pečat na velikoj mapi evropske i svetske moderne (rekao bih „urbane“ ali mrzim taj izraz iz nekog razloga) muzičke kulture. Dva ovakva mlada talenta i muzičara su Milana Popović A.K.A. Maat Bandy i Danijel Čehranov.

Van romantičnih najava tipa „oni su još kao deca slušajući ploče bla bla bla bla...“ koje nikoga ne interesuju, ukratko:

Milana je diplomirala na Novoj akademiji umetnosti, odsek za jazz pevanje i osim raznih projekata u kojima učestvuje, pevačica je u jazz bendovima Dirty Mind i MistakeMistake i ko je nije čuo kako peva uživo ne zna kako zvuči jedna od najvećih budućih jazz, soul i R&B pevačica u regionu. Danijel je sa još tri momka član DJ ekipe Massai Warriors, a možete slušati njegove nastupe u beogradskim klubovima Brankow, Mladost, Mint, a letos ste ga mogli slušati na Love Festu, EXIT Urban Bug stejdžu, gradskom splavu Lasta i na drugim mestima po Beogradu i Srbiji.

Sada je završio svoj prvi deep house EP pod nazivom „Stay Mine“ na kojem će se naći istoimena pesma za koju je vokale pozajmila Maat Bandy i druga pesma pod nazivom „Permission 2 Starlight“. Njih dvoje su se udružili u projekat koji bi Beogradu i Srbiji u budućnosti trebalo da podari modernu ali kvalitetnu muziku kojom možemo da se ponosimo i predstavljamo van granica naše zemlje, ravnopravno sa tamošnjim velikim producentima. Kad poraste, Milana bi volela da bude Erykah Badu a Danijel bi voleo da bude Oliver Koletzki. Da li imaju šanse za tako nešto, možete da se uverite već u subotu 16. novembra u klubu Tube na „Neon Tube Party“ kada će EP biti predstavljen, a pesmu „Stay Mine“ će Milana Popović izvesti uživo uz njegovu podršku sa miksete.

Preslušajte ovde pesmu „Stay Mine“ koju potpisuju Danijel Čehranov i Milana Popović A.K.A. Maat Bandy i vidimo se u subotu u Tube-u!

Pogledajte još